Daugavpils Sociālo lietu pārvalde piedāvās jaunus un pagaidu pakalpojumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes Sociālās komitejas deputāti 31. oktobrī atbalstīja labojumus, kuri paredz, ka no 2014. gada 1. janvāra Sociālo lietu pārvaldes (SLP) klientiem piedāvās papildus sociālos pakalpojumus un pabalstus, bet daži būs pagaidu pakalpojumi.

Kā pastāstīja SLP vadītāja p.i. Benita Siliņa, sociālo pakalpojumu sniegšanas noteikumi tiks papildināti ar „drošības pogu”. Šo pakalpojumu jāturpina sniegt vēl 2 gadus pēc kopējā ar „Samariešu biedrības” projekta noslēguma, kura ietvaros sāka sniegt šo pakalpojumu. 30 pogas 2 gadus projekta ietvaros tika sniegtas bez maksas. Tagad no janvāra SLP piedāvās 50 pogas, t.i., 20 jaunas pogas. Pakalpojumu varēs saņemt vientuļi pensionāri vai invalīdi, kuri atbilst noteiktiem kritērijiem.

Tāpat no saraksta ir izslēgti daži pakalpojumi, kuri ir vērsti uz palīdzību invalīdiem. Iepriekš šādu pakalpojumu daļu sniedza (un apmaksāja) SLP, bet patlaban asistenta pakalpojumus lielākā apjomā apmaksā valsts.

Pēc vicemēra Pētera Dzalbes piezīmes noteikumos iekļaus arī pakalpojumus, kurus projekta ietvaros piedāvā sociālās rehabilitācijas centrs „Avolina”. Projektā paredzētos pamatpakalpojumus SLP sāks sniegt no pavasara, tomēr pēc vicemēra ieteikuma, lai atkal nevajadzētu ieviest labojumus, noteikumi tiks papildināti tagad. Labojumi paredzēs fizioterapeita, psihologa, sociālā darbinieka utt. pakalpojumus.

Dažas izmaiņas skars arī SLP palīdzību pārtikas nodrošināšanā trūcīgajiem.

Līdz ar pozitīvām izmaiņām deputātu atbalstītie labojumi iestādes noteikumos paredz arī to, ka nedaudz pieaugs summas, kuras klientiem jāmaksā par veļas mazgāšanu, dušas pakalpojumiem un atrašanos dažās sociālajās iestādēs. Kā atzīmēja B. Siliņa, klienti jau tā maksā tikai nelielu šo pakalpojumu faktisko izmaksu daļu, kuri tiek uzskatīti par pagaidu pakalpojumiem, bet apmaksas summas pieaugums tikai stimulēs cilvēkus atrast darbu un mājokli.  


Написать комментарий