J. Zaicevs paskaidroja, ko uzskata par deputātu vajāšanu, un kādēļ viņš ir neapmierināts ar portālu Gorod.lv

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirms vairākām dienām Daugavpils pilsētas domes deputāts Jurijs Zaicevs uzstājās ar niknu un atmaskojošu rakstu, kurā viņš skaudri kritizēja dažus vietējos MIL par meliem, faktu izkropļošanu, deputātu vajāšanu un pat jaunās domes diskreditāciju.

Šo izdevumu skaitā tika minēts arī portāls Gorod.lv. Kā izrādījās, par galveno un praktiski vienīgo pretenziju pret mūsu portālu deputātam Zaicevam kļuva neiedomājamais fakts, ka portāls pārdrukāja avīzes redaktora Romāna Samarina uzrakstīto „Dinaburg” rakstu.

„Tajā melns uz balta ir rakstīts, ka Zaicevs ir grupas biedrs, kura nodarbojas ar uzņēmuma „Daugavpils ūdens” darba pārbaudi. Es neesmu šīs grupas biedrs. Ja Samarins tagad jau ir mainījis šo informāciju, tad jūs to neesat mainījuši, tieši šo teikumu pēc tam, kad es uzrakstīju atbildes vēstuli. Jūs domājat, ka tā nav kāršu žonglēšana?”, – painteresējās deputāts.

J. Zaicevs portālam Gorod.lv paskaidroja, ka uzskata par deputātu vajāšanu to, ka tiek „publicēta vai pārpublicēta informācija, kura satur pavērsienus, kādus saturēja Samarina kunga raksts”.

„Deputāta darba būtība ir veikt savus pienākumus. Žurnālista darba būtība, es to zinu, ir sniegt objektīvu informāciju, tai skaitā arī par deputātu darbu. Es domāju, ka pirms kāda materiāla publicēšanas ir jāpārbauda informācija”, – paziņoja J. Zaicevs.
Pēc tautas kalpa domām viņam un viņa kolēģim adresētie kritiskie raksti sāka parādīties drīzumā pēc tam, kad viņi sāka strādāt pie līguma ar firmu „Batergo”.

„Opozicionāro masu informācijas līdzekļu pozīciju pilsētā var veidot uzņēmēji, kuri ir ieinteresēti šajā darījumā. Es kā deputāts esmu izteicis savu pozīciju šajā jautājumā, kā politiķis esmu izteicis to pirms vēlēšanām un arī patlaban turpinu darboties tajā pašā virzienā, t.i., eju uz līguma laušanu. Es varu pieņemt, ka uzņēmēji varēja ietekmēt „Naša gazeta”, portāla nasha.lv, portāla Gorod.lv un avīzes „Dinaburg” redakciju darbu”, – paziņoja J. Zaicevs.

Tāpat žurnālists brīdināja portāla žurnālistu: ja viņa vārdi netiks vārdu pa vārdam nodoti un tiks pakļauti kādai interpretācijai, tad „mēs runāsim tikai ar papīra starpniecību, tātad tikai rakstveidā”.

Dzīvo un tiešo saskarsmi ar jauno aktīvo Daugavpils pilsētas domes deputātu portāls Gorod.lv vērtē augstu, tādēļ nekādā gadījumā nevarēja atļauties nekādas tautas kalpa vārdu interpretācijas.  


Написать комментарий