Nākamnedēļ būtiskas laikapstākļu izmaiņas nav gaidāmas

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Turpinoties aktīvai ciklonu darbībai virs Atlantijas ziemeļrietumiem, gan brīvdienās, gan arī nākamajā nedēļā Latvijā būtiskas laikapstākļu izmaiņas nav gaidāmas, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Gan brīvdienās, gan arī nākamnedēļ Latvijā saglabāsies silts, vējains un lietains laiks.

Sestdien Latviju no rietumiem šķērsos plaša nokrišņu zona, naktī uz svētdienu un svētdien pa dienu nedaudz līs tikai atsevišķos rajonos. Tomēr jau naktī uz pirmdienu Latviju sasniegs jauna, intensīva lietus mākoņu zona, vietām nesot pat stiprus nokrišņus. Otrdien Latviju šķērsos pat ciklona centrs, tādēļ atkal diena būs apmākusies un lietaina. Mazāk nokrišņu gaidāms tikai darba nedēļas otrajā pusē.
Nākamnedēļ arī gaidāms brāzmains vējš, kas brīžiem sasniegs 15-18 metrus sekundē (m/s), bet otrdien, 5.novembrī, un trešdien, 6.novembrī, vējš var atkal sasniegt vētras spēku - 20 līdz 24 m/s.

Minimālā gaisa temperatūra naktīs būs no plus 3 līdz plus 8 grādiem, piekrastes rajonos tā būs augstāka - plus 9 līdz plus 10 grādi. Dienas laikā nedēļas sākumā būs plus 7, plus 12 grādi. Tikai nākamās darba nedēļas nogalē kļūs par dažiem grādiem vēsāks.


Написать комментарий