J.Lāčplēsis nosauca deputātu vārdus, kuri iekļauti spīdveja kluba un Olimpiskā centra valdē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

4.novembrī Daugavpils pilsētas domē notikušās kārtējās preses konferences gaitā, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka Rita Strode ir iekļauta Daugavpils Olimpiskā centra valdē, bet Jurijs Zaicevs – Daugavpils spīdveja kluba “Speedway Grand Prix of Latvia” valdē.

Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka saskaņā ar likumu Domes intereses kapitālsabiedrībās un sabiedriskajās organizācijās kā kapitāldaļu turētājs vai biedrības pārstāvis pārstāv Domes priekšsēdētājs, savukārt deputāti var darboties kā valdes locekļi.

Pilsētas domes priekšsēdētājs atzīmēja, ka deputātu iekļaušana organizāciju valdē (minētajā gadījumā Olimpiskā centra un spīdveja kluba valdē) iespējama bez Domes lēmuma pieņemšanas. Savukārt jautājumu par organizāciju valdē iekļauto deputātu darba algu apmēru organizācijas risinās pašas, paziņoja J.Lāčplēsis, nenosaucot konkrētas summas.

Piebildīsim, ka saskaņā ar VID informāciju iepriekšējā Domes sasaukuma laikā Domes intereses Daugavpils Olimpiskajā centrā pārstāvēja Ivars Šķinčs, kurš 2012.gadā šajā amatā bija nopelnījis 4 572 latus, t.i., aptuveni 381 latu mēnesī.

Savukārt Daugavpils spīdveja kluba “Speedway Grand Prix of Latvia” valdes loceklis bija Vladimirs Nadeždins, kura ieņēmumu deklarācijā darba alga par minēto pienākumu pildīšanu nav norādīta.

Saskaņā ar Lursoft datu bāzes informāciju, Jurija Zaiceva kā Daugavpils spīdveja kluba “Speedway Grand Prix of Latvia” valdes locekļa paraksta tiesības ir spēkā no 18.oktobra. Pirms J.Zaiceva šajā amatā no 6.augusta līdz 18.oktobrim strādāja Vladislavs Bojarūns.

Jāatzīmē, ka likumā atrunātie lēmumi par atļauju Jurijam Zaicevam un Ritai Strodei savienot amatus pagaidām nav pieņemti.


Написать комментарий