V. Bojarūns izteica neapmierinātību par «bikstīšanu pa muguru», risinot jautājumu par ūdens starpību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tā kā Daugavpils iedzīvotāji līdz jauno deputātu darba sākumu nepamanīja īpašas pārmaiņas tā saucamās ūdens starpības aprēķināšanas pieejā, portāls Gorod.lv lūdza komentēt šo tēmu Dzīvokļu komitejas priekšsēdētāju, domes deputātu Vladislavu Bojarūnu.

Deputāts paskaidroja, ka steiga šī jautājuma risināšanā var radīt neapmierinātības uzliesmojumus, kuri tika novēroti, piemēram, sapulcē, kurā tika apspriesti jaunie DzKSU apkalpošanas līgumi, un pret tās organizāciju deputātam ir pārmetumi.

Patlaban tautas kalps aicina uz pārrunām māju vecākos, piedāvā izteikt priekšlikumus par līgumu un katru pielikumu. „Aktivitāte ir ļoti zema. Rodas tāds iespaids, ka cilvēki ir gatavi „norīt” visu, ko viņiem dos. To gan negribētos”, – pauda V. Bojarūns.

Atbildot uz jautājumu, kad tomēr būs atrisināta ūdens starpības problēma, jo daudzi vēlētāji gaida šo lēmumu tieši no V. Bojarūna, deputāts paziņoja:

„Tā ir bikstīšana pa muguru … Ir atnākuši jauni deputāti, un no rītdienas sāksim dzīvot labi. Tie šķēršļi, kuri ir izveidojušies gadu gaitā, tā neuzticība pret cilvēkiem … Uz šodienu cilvēki nevienam netic. Ar ko sarunājas, kas viņiem palīdz, tam tic, citiem – netic. Un jūs neko nemainīsiet. Tādēļ arī Bojarūns viens neko šajā pilsētā nepaveiks. Nekādu korupciju viņš viens pats neuzvarēs. Es šauri esmu atbildīgs par savu darba iecirkni, kontaktējos ar cilvēkiem”.

Vai tas nozīmē, ka neviens nepalīdz deputātam risināt „sasāpējušos” komunālos jautājumus, un vai tik tiešām pašvaldībā nav cilvēku, kuri varētu viņam palīdzēt, V. Bojarūns pavēstīja:

„Es negribētu konkrēti runāt, kas man traucē vai kas man neļauj ar to nodarboties. Varbūt kaut kad mēs pieskarsimies šai tēmai. Lai arī ne tik ātri, bet tas, ko es piedāvāju, un tas, ko gribētos redzēt, tiek darīts”.

Runājot par jautājuma būtību, t.i., par to, kad un kā tiks atrisināta ūdens starpības problēma, deputāts paziņoja, ka, piemēram, Lietuvā šādas problēmas nav, jo visi zudumi ir iekļauti tarifā. Noskaidrot, vai mūsu pilsētā šie zudumi ir iekļauti tarifā, pēc deputāta domām ir Jevgēnija Careva grupu uzdevums, kuras pārbauda divus pilsētas uzņēmumus.

Domas par to, kā atrisināt ūdens starpības problēmu, pēc V. Bojarūna vārdiem ir, bet apstāklī, ka problēmu var atrisināt ar stipras gribas lēmumu, deputāts šaubās. Tāpat tautas kalps nevarēja pateikt neko konkrētu par to, vai jautājumu var atrisināt, apskatot to DzKSU jaunās tarifa aprēķinu metodikas ietvaros.


Написать комментарий