ECB: Eiro zonas ekonomika pakāpeniski atjaunojas

foto: euobserver.com
foto: euobserver.com

Eiro zonas ekonomika pakāpeniski atjaunojas, tomēr kredītu procentu likme mājsaimniecībām un biznesam dažādās bloka dalībvalstīs vēl arvien ievērojami atšķiras.

Par to šodien paziņoja Eiropas Centrālās bankas prezidents (ECB) Mario Dragi, ziņo Reitera aģentūra.

„Eiro zonā pēdējā laikā gan ekonomikas, gan arī cilvēki nopietni cieta finanšu un parādu krīzes dēļ, no kuras mēs pakāpeniski izejam”, – teica M. Dragi finanšu konferences laikā, kuru organizēja Child & Youth Finance International Movement.

„kaut gan kopumā ekonomiskā situācija ir nedaudz uzlabojusies no pērnā gada vidus, aizdevumu procentu likmes arvien vēl atšķiras atkarībā no tā, kur atrodas aizņēmējs”, – viņš atzīmēja.

Tāpat M. Dragi pauda viedokli, ka Eiropas Banku savienības izveidošana, ja tā notiks pienācīgā veidā, vedīs uz situācijas uzlabošanos eiro zonā.

Eiropas Komisija (EK) samazināja ekonomikas izaugsmes prognozi eiro zonā 2014. gadam par 0,1 procentpunktu – līdz 1,1%, izriet no šodien publicētās „EK rudens ekonomiskās prognozes”. 2013. gada maijā Eiropas Komisija prognozēja, ka eiro zonas IKP pieaugums 2014. gadā sastādīs 1,2%, – ziņo top.rbc.ru.  

EK sagaida, ka pēc šī gada rezultātiem valūtas bloka ekonomika samazināsies par 0,4%. Šī prognoze nav mainījusies salīdzinājumā ar pavasara ziņojuma redakciju.

„Mēs saskatām arvien vairāk pazīmju, ka Eiropas ekonomika ir pagriezusies izaugsmes virzienā”, – paziņoja Eiropas Savienības komisārs ekonomikas un monetārās politikas jautājumos Olli Rens. Tomēr viņš brīdināja, ka „par agru ir svinēt uzvaru” bezdarba jaukto datu dēļ.


Написать комментарий