Krāslavas novadā īstenoja projektu konkursa «Iedzīvotāji veido savu vidi 2013» iniciatīvas

foto: kraslava.lv
foto: kraslava.lv

"Mēs to paveicām!". Tieši tā var teikt 14 „mazo” projektu aktīvisti, kas šogad īstenoja projektu konkursa „Iedzīvotāji veido savu vidi 2013” iniciatīvas Krāslavas novadā.

Kārtējo reizi pierādot, ka arī ar samērā nelielu finansējumu un darbojoties kopā var paveikt lielus darbus, projektu brīvprātīgie čakli strādāja gan Krāslavā, gan novada lauku teritorijā - Izvaltā, Augstkalnē, Indrā, Kaplavā, Robežniekos, Kombuļos un Piedrujā. Kopējais piešķirtais Krāslavas novada domes finansējums – 4278,6 lati. Kopumā darbos iesaistījās vismaz 135 cilvēki, ziņo Krāslavas novada portāls.

Projektu ietvaros ir labiekārtotas teritorijas Piedrujas un Kaplavas centros, izgatavoti soliņi Kombuļu pussalai, ierīkots Ceriņu skvērs Krāslavā un labiekārtots skvērs pie Krāslavas katoļu baznīcas, uzbūvētas vai renovētas nelielas estrādes Indrā un pirmsskolas izglītības iestādē „Pienenīte”, ierīkota kapliča Izvaltā, uzlabotas telpas Robežnieku pamatskolā un Krāslavas bērnu sociālās rehabilitācijas centrā „Mūsmājas”. 

Ar īpašu aktivitāti –šogad izcēlās Augstkalnes aktīvisti, gan norobežojot dīķi pie paša ceļa, gan labiekārtojot teritoriju pie sādžas krusta. 

Divi no Krāslavā īstenotie projekti atšķīrās no citiem – piemēram, Krāslavas mākslinieku iniciatīva par akmeņu apgleznošanu iepriecināja ne vienu vien krāslavieti un pilsētas viesi, savukārt Krāslavas muzejam iegādātās ķiveres un lukturīši noderēs, rīkojot nakts ekskursijas arī nākotnē. 



Написать комментарий