Daugavpils pilsētas domes deputāti noteica, kas jāpanāk šī Domes sasaukuma laikā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

7.novembrī notikušās Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdes gaitā tika izskatīti vairāki jautājumi, tostarp Domes rīcības plāns 2014.-2017.gadam.

„Rīcības plāns ir dokuments, kas nosaka pašreizējā Domes sasaukuma deputātu vispārējās prioritātes, kā arī ietver sevī konkrētus uzdevumus, par kuriem ir vienojušies dažādu politisko partiju deputāti. Principā, šāda veida dokumenti tiek pieņemti arī citās pašvaldībās, mums ir arī pilsētas attīstības plāns, kurš jau iesniegts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, bet rīcības plāns nav tik apjomīgs dokuments, tā ir politiskā vienošanās”, atzīmēja pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis.

Tāpat viņš piedāvāja komitejas locekļiem izskatīt rīcības plāna punktus, kuri attiecas uz viņu darbības jomu – izglītību, kultūru, sportu. Apspriešanas gaitā dokumentā iekļāva iepriekš neatrunātos punktus, piemēram, skolēnu nodrošināšanu ar brīvpusdienām (tika nolemts nenorādīt, kuru klašu skolēni ir domāti); sadarbības uzsākšanu ar Daugavpils universitāti, lai izveidotu Bērnu un jauniešu zinātnisko centru; pašvaldības profesionālo izglītības iestāžu infrastruktūras, materiāli tehniskās bāzes, programmu un kompetenču attīstības sekmēšanu; skolēnu ārpusskolas pasākumu atbalstu.  

Runājot par sporta jomu, deputāti ierosināja iekļaut plānā atsevišķu punktu par sporta kompleksa „Celtnieks” rekonstrukciju.

Savukārt, apspriežot kultūras jomu, tika runāts par teātra izrādēm latviešu, krievu un latgaliešu valodās, Pilsētas svētku rīkošanu, M.Rotko plenēru, garīgās mūzikas festivālu „Sudraba zvani”, masku festivālu, džeza festivālu, akordeona mūzikas festivālu, kā arī par „Muzikālo augustu” un festivālu „ReStArt”.

Jāpiebilst, ka komitejas locekļi vienbalsīgi apstiprināja rīcības plānu un nodeva to izskatīšanai Domes sēdē.


Написать комментарий