Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks apšaubīja Domes komisijas kompetenci?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vakar, 7.novembrī, notika Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēde, kurā izskatīja trīs jautājumus par pašvaldības nekustamā īpašuma pārdošanu un atsavināšanu, kuri rezultātā tika noņemti no sēdes darba kārtības.

Daugavpils novada domes priekšsēdētājas vietnieks Arvīds Kucins apšaubīja Daugavpils novada domes dzīvojamo māju privatizācijas un īpašuma atsavināšanas komisijas darbu, norādot, ka atsevišķos gadījumos pašvaldības nekustamā īpašuma cena, pēc viņa domām, nepamatoti pārsniedz tā vērtību.

„Mēs neesam komercuzņēmums un mūsu uzdevums nav pelnīt ar nekustamā īpašuma pārdošanu. Pašvaldībai jābūt pretimnākošai, jāpiedāvā iedzīvotājiem iegādāties īpašumu par objektīvu cenu”, paziņoja Arvīds Kucins.

Diskusijas gaitā novada domes priekšsēdētājas vietnieka viedokli atbalstīja arī deputāts Viktors Kalāns (Zaļo un Zemnieku savienība), kurš apšaubīja nekustamā īpašuma novērtējuma kritērijus un komisijas darbu kopumā.

Daugavpils novada domes dzīvojamo māju privatizācijas un īpašuma atsavināšanas komisijas intereses un viedokli sēdē pārstāvēja novada domes Lietu pārvaldes Juridiskās daļas juriskonsults un komisijas loceklis Andris Slesars, kā arī ziņotāja – pašvaldības īpašuma nodaļas nekustamā īpašuma speciāliste Kornēlija Gailīte, kuri savu pozīciju pamatoja ar likumu „Par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu”.

Ilgas diskusijas rezultātā trīs jautājumi par nekustamā īpašuma pārdošanu un atsavināšanu Kalkūnes, Laucesas, Demenes un Tabores pagastos tika noņemti no sēdes darba kārtības, bet Finanšu komitejas locekļi vienojās, ka apspriedīs nekustamā īpašuma novērtējuma kritērijus un centīsies objektīvi atrisināt problēmu.

Jāatzīmē, ka Daugavpils novada domes dzīvojamo māju privatizācijas un īpašuma atsavināšanas komisijas priekšsēdētāja ir Daugavpils novada domes Pašvaldības īpašuma nodaļas vadītāja Vasilisa Pudovkina, viņas vietnieks – Daugavpils novada domes Lietu pārvaldes Juridiskās daļas juriskonsults Andris Slesars, komisijas sekretāre – pašvaldības īpašuma nodaļas nekustamā īpašuma speciāliste Kornēlija Gailīte, komisijas locekļi – Daugavpils novada domes Finanšu pārvaldes vadītāja Irēna Timšāne un Vecsalienas pagasta pārvaldes zemes lietu speciālists Vjačeslavs Moskaļenko.


Написать комментарий