Kārtējā līdzekļu ieguldīšana Daugavpils spīdveja klubā: gada finansējums pārsniedz 80 tūkst. latu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

7.novembrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdes gaitā deputāti atbalstīja lēmumu no neparedzētajiem izdevumiem iedalīt biedrībai „Speedway Grand Prix of Latvija” 22 tūkst. latu nodokļu parādu dzēšanai.

Minēto lūgumu rakstveidā izteica biedrības valdes loceklis Valērijs Šidlovskis. Jāatzīmē, ka lēmuma projektā nebija minēti dokumenti, kuri apstiprinātu parāda summu.

Sēdes gaitā tika precizēts, ka šogad līdzekļi nodokļu nomaksai biedrībai tiek iedalīti jau otro reizi. Jānis Lāčplēsis paskaidroja, ka līdzekļi 22 tūkst. latu apmērā tiks iedalīti uz nākamā gada tāmes rēķina un būs sava veida avansa maksājums. Minētais precizējums lēmuma projektā netika iekļauts, tomēr tika ierakstīts sēdes protokolā.

Deputāti diskutēja par to, kā klubs maksās nodokļus nākotnē un kā attīstīsies, ja budžetā nav līdzekļu tā finansēšanai. Daudzi jautājumi palika bez atbildēm.

Kā papildinformāciju deputātiem paziņoja, ka pērnā gada beigās avansa maksājums biedrībai sastādīja 35 tūkst. latu un līdzīgie maksājumi tika veikti ik gadu.

Deputāte Rita Strode minēja, ka deputātes Natālijas Petrovas vadītā rūpnīca varētu kļūt par sacensību spīdvejā ģenerālsponsoru. „LRR ir liels koncerns, taču pilsētas sabiedriskajā dzīvēs jūs nepiedalāties, un tas nav labi”, atzīmēja deputāte. Pēteris Dzalbe un Natālija Petrova iebilda, minot, ka uzņēmums sponsorēja sacensības, kuras bija veltītas Dmitrija Dribinceva piemiņai, bet ieguldīto summu N.Petrova nenosauca, paziņojot, ka tas esot komercnoslēpums.

Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paziņoja, ka biedrība „Speedway Grand Prix of Latvija” lūdz nākamgad piešķirt finansējumu 73 400 latu apmērā, no kuriem, ja deputāti apstiprinās lēmumu arī Domes sēdē, kā avansa maksājums tiks iedalīti 22 tūkst. latu.

E.Upeniece piebilda, ka pašvaldība ik gadu plāno biedrības finansējumu, neatkarībā no tā, vai Daugavpilī notiek Grand-Prix posms. Šogad biedrības finansējums bija aptuveni 82 tūkst. latu.

Komitejas deputāti atbalstīja lēmumu par līdzekļu piešķiršanu, gala lēmumu pieņems Domes sēdē 14.novembrī.


Написать комментарий