Apakšveļas pret seksuālo vardarbību izstrāde radīja sabiedrības sašutumu

foto:  yourself.it
foto: yourself.it

ASV tandēms izstrādāja apakšveļu aizsardzībai pret seksuālo vardarbību, kura stipri atšķiras no līdzīgiem izstrādājumiem, kuri raida elektriskās strāvas triecienu.

Jaunais zīmols jau piesaistīja sev uzmanību, jo tā izstrādātājiem brāžas pāri kritikas vilnis.

Pēc Lielbritānijas izdevuma Daily Mail ziņām Ņujorkas štata iedzīvotājas Ruta un Juvala vairākus gadus izstrādāja apģērbu aizsardzībai pret seksuālo vardarbību.

Par viņu kopējā darba rezultātu kļuva apakšveļas līnijas izveidošana – jaunās apakšbiksītēm– šortiem nav spiediena indikatoru, un tās neraida elektrisko triecienu.

ASV izstrādātājas apgalvo, ka, neskatoties uz šo elementu trūkumu, viņu apakšveļa ir tikpat laba kā krūšturi ar iebūvētu šokeri.

Jaunie izstrādājumi ir aprīkoti ar siksnām, kuras praktiski nav iespējams pārgriezt.

Pēc zīmola „AR Wear” izveidotāju vārdiem noģērbt šādu apakšveļu bez meitenes piekrišanas vienkārši nav iespējams.

„Šorti tika izstrādāti tādēļ, lai dāvinātu sievietēm komforta sajūtu nakts darba, vientuļu pastaigu, ceļojumu, izklaižu nakts klubā un citu riskantu pasākumu laikā”, – tiek skaidrots interneta klipā, kurš ir radīts investoru piesaistīšanai.

Savu redzes viedokli Ruta un Juvala izklāstīja portālā, kas ir veltīts viņu izstrādājumam: „Mēs varam izskaust seksuālo vardarbību tikai vīriešu un sieviešu informēšanas un izglītošanas ceļā, kā arī izvarotāju saukšanu pie atbildības. Bet, kamēr seksuālie plēsoņas turpina dzīvot mūsu pasaulē, mēs gribētu piegādāt produkciju sievietēm un meitenēm, kura nodrošinās viņām labāko aizsardzību no izvarošanas mēģinājumiem”, – vēsta fedpost.ru.

Viņas piebilda, ka šobrīd strādā pie legingsiem, kuri ir paredzēti velosipēda braucēju aizsardzībai.

Kolīdz „AR Wear” izstrādātājas paziņot par saviem plāniem, viņas sāka kritizēt. Daudzi žurnālisti un blogu īpašnieki paziņoja, ka šīs veļas izstrādātājas iedzīvojas uz vājā dzimuma pārstāvju bailēm, un biksītes ar izturīgām siksnām nekādā veidā neatrisina seksuālās vardarbības problēmu.

„Vai biksītes ar savdabīgām atslēgām tik tiešām ir izveidotas vardarbības gadījumu novēršanai, vai tas ir mēģinājums ekspluatēt sieviešu bailes ar mērķi gūt peļņu?” – šādu jautājumu saviem lasītājiem uzdeva portāls The Daily Dot.


Написать комментарий