Kas gaida Višķu Profesionālo vidusskolu?

foto: visitdaugavpils.lv
foto: visitdaugavpils.lv

Skolēnu un studentu skaits samazinās, tiek prognozēts, ka šī tendence mūsu valstī saglabāsies vismaz 4 gadus, ziņo Izglītības un zinātnes ministrija, kas ir ieinteresēta izglītības iestāžu optimizācijā.

Ar jautājumu, kādas izmaiņas sagaida mūsu novada izglītības iestādes, tostarp Višķu Profesionālo vidusskolu, portāls Gorod.lv griezās pie Daugavpils novada domes izpilddirektores Vandas Kezikas.

Viņa paziņoja, ka, ņemot vērā augstākminēto, Daugavpils novada dome apsver iespēju šo izglītības iestādi pārņemt savā pārziņā: „Šobrīd tiek apspriesta iespēja pārņemt Višķu profesionālo vidusskolu, padarot to par Daugavpils novada pašvaldības struktūru. Varianti var būt dažādi, novada dome pagaidām nav pieņēmusi gala lēmumu šajā jautājumā”.

Pēc V.Kezikas vārdiem, tas esot saistīts ar to, ka Izglītības un zinātnes ministrija nesniedz atbildi, uz kādiem nosacījumiem Daugavpils novada dome varētu pārņemt profesionālo vidusskolu, ko finansēs valsts, kāds īpašums kopā ar skolu nonāks pašvaldības pārziņā, kādas programmas tiks realizētas turpmāk utt. Vārdu sakot, nav skaidrības par ļoti daudziem jautājumiem.

Neskatoties uz minēto, pēc V.Kezikas domām, patlaban situācija Višķu profesionālajā vidusskolā neesot kritiska: „Studentu skaits samazinās visās profesionālajās skolās. Iespējams, nav labi, ka Kompetenču centrs, kurā ir iekļauta Višķu profesionālā vidusskola un kurā ir arī Aglonas, Dagdas un Preiļu profesionālās skolas, daļēji dublē mācību programmas. Cik man zināms, mūsu profesionālajā vidusskolā šogad atsevišķas grupas nav iekomplektētas, citas – pilnībā iekomplektētas”.

Ja turpmāk nekas nemainīsies, pašvaldībai ir „rezerves plāns”, dalījās novada domes izpilddirektore: „Gadījumā, ja valsts nenodrošinās Višķu profesionālās vidusskolas attīstību, mums būs jārīkojas, iespējams, kādas programmas tiks apvienotas ar citām izglītības iestādēm”.


Написать комментарий