Latvijas Neatkarības proklamēšanas gadadiena Naujenes pagastā: svētku dievkalpojums, ģimenes diena, «Laismeņa» un «Balto lāču» koncerts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portāls Gorod.lv ziņoja iepriekš, svinīgie pasākumi par godu Latvijas Republikas Neatkarības proklamēšanas 95. gadadienai notiks katrā novada pagastā.

Tomēr Naujenes Kultūras centra kultūras pasākumu organizatori apgalvo, ka viņu pagastā notiks neaizmirstamākie pasākumi, par piedalīšanos kuros neviens nenožēlos.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Naujenes Kultūras centra kultūras pasākumu organizatore Jeļena Kočetko, jau svētdien, 17. novembrī ticīgos plkst. 10:00 gaidīs svētku dievkalpojumā Juzefovas katoļu baznīcā.

Savukārt Naujenes novadpētniecības muzejs (Skolas ielā 1, Naujene) mūsu valsts Neatkarības proklamēšanas 95. gadadienai nolēma veltīt dārgākajam, kas mums ir – ģimenei. Tieši tādēļ 18. novembrī plkst. 10:00 visiem būs atvērtas muzeja durvis. Turklāt līdz plkst. 13:00 muzeja ekspozīcijas varēs apskatīt bez maksas, bet plkst. 10:00, 11:00 un 12:00 droši var pievienoties ekskursijai ar gidu.

Zīmīgi, ka šajā dienā strādās Saietu nama radošās darbnīcas, kurās katrs varēs kļūt par lielā Augšdaugavas musturdeķa veidošanas dalībnieku, notamborēt savu apaļo tepiķīti, izgatavot māla pogas un apgleznot akmentiņus. Tieši tādēļ visiem iesaka nākt uz muzeju kopā ar savu māmiņu, tēti, brāli, māsu, draugu vai kaimiņu.

Svinības iesaka turpināt Naujenes kultūras centrā (Muzeja ielā 6, Lociki), kur plkst. 14:00 sāksies svētku koncerts „Mana dziesma Latvijai”.

Kā atzīmēja J. Kočetko, koncerta gaitā visus noteikti priecēs leģendāro „Balto lāču” uzstāšanās, kā arī Latviešu kultūras centra deju kolektīvs „Laismeņa”. Tā kā ir vērts padomāt par to, lai pievienotos kopējiem svētkiem.


Написать комментарий