3. vidusskolas skolēni pirms Latvijas Neatkarības proklamēšanas gadadienas saņēma diplomus un saldas balvas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Parasti pirms Latvijas Neatkarības proklamēšanas gadadienas visās valsts vispārējās mācību iestādēs notiek svinīgie pasākumi, kuri veltīti valsts svētkiem.

To misija ir audzināt jaunajiem pilsētniekiem patriotismu un dzimtenes mīlestību.

Par izņēmumu nekļuva arī Daugavpils 3. vidusskola. Kā portālam Gorod.lv pastāstīja skolas direktora vietniece audzināšanas darbā Natālija Petrova, skolā par labu jau ir kļuvusi tradīcija valsts svētku priekšvakarā godināt savus labākos skolēnus.

Pēc N. Petrovas vārdiem skolā tiek rīkoti daudzi konkursi, kuros vienmēr aktīvi piedalās visi skolēni.

Šogad tradicionālajiem zīmēšanas, mājturības, latviešu valodas un sporta konkursiem pievienojās vēl viens ar nosaukumu „Labie darbi”. Par aktīviem tā dalībniekiem kļuva 10.a klases skolēni, kuri atrada sev draugus Daugavpils 1. speciālajā skolā, nodarbojās ar viņiem brīvajā laikā un pat ar pašu spēkiem spēja veikt nelielus remontdarbus.

Visi šie aktīvisti tika apbalvoti svinīgās līnijas laikā, kura notika izremontētajā skolas sporta zālē piektdien, 15. novembrī. Diplomus un saldas balvas no skolas direktora Vitālija Azareviča un direktora vietnieku rokām kopumā saņēma 103 skolēni, kuri īpaši izcēlās dažādos konkursos. To skaitā bija arī konkursa par oriģinālāko kabineta noformējumu Latvijas Neatkarības proklamēšanas 95. gadadienai uzvarētāji, kurā vajadzēja parādīt ne tikai fantāziju, bet arī gaumi.

Visus konkursantus klasesbiedri apsveica ar gavilēm un skaļiem aplausiem. Svinīgā līnija sākās ar skolas kora uzstāšanos, bet noslēdzās ar skolas ansambļa izpildīto tautas deju.



Написать комментарий