Biķernieku pamatskolas pirmklasnieki sākuši nēsāt skolas formu

foto: Biķernieku pamatskola
foto: Biķernieku pamatskola

Latvijas Republikas Neatkarības 95.gadadiena Biķernieku pamatskolā bija īpaša ne tikai pateicoties svinīgajam pasākumam, bet arī tādēļ, ka šajā dienā pirmklasnieki pirmo reizi uzvilka jaunu skolas formu.

Biķernieku pamatskolas direktors Aleksejs Mackevičs paziņoja portālam Gorod.lv, ka pagaidām ar skaistu skolas formu var lepoties tikai 6 pirmās klases skolēni, tomēr viņš cer, ka tuvākajā nākotnē skolas formu nēsās visi sākumskolas skolēni.

Uz portāla Gorod.lv korespondenta jautājumu, kas ierosināja skolas formas ieviešanu, direktors atzīmēja, ka tā bija skolēnu vecāku ideja, jo, viņuprāt, skolas formas nēsāšana ir ļoti praktiska.

Tomēr A.Mackevičs tajā saskata arī citus plusus: „Viens no galvenajiem argumentiem ir sociālā izlīdzināšana. Protams, tā nav pilnīga, jo skolēniem ir dažādas skolas somas, mācību piederumi, telefoni, tomēr, kad bērni ir vienādi ģērbti, nav pamata lielīties vai justies nepilnvērtīgam.

Otrais svarīgais faktors ir noteikta stila apģērba ietekme uz bērnu disciplinētību un saliedētību. Apģērbs bieži vien ietekmē cilvēka uzvedību – oficiālajā uzvalkā cilvēks domā par savu stāju un gaitu.

Skolas forma risina arī higiēnas problēmas. Turklāt tā palīdz skolēniem izkopt labu gaumi”.

Jāatzīmē, ka Biķernieku pamatskolas skolēnu skolas formā ir redzama šīs izglītības iestādes simbolika. Pēc Alekseja Mackeviča domām, skolas formas ieviešana ir liels solis uz priekšu. Esot svarīgi, lai skolēni nēsātu to ar lepnumu, lai tā liecinātu par skolēnu piederību noteiktai izglītības iestādei.

Jāpiebilst, ka Biķernieku pamatskolas formu pēc individuālā pasūtījuma izgatavoja firma „skolasforma.lv”, pateicoties skolas formai, vecāki varēs ietaupīt.



Написать комментарий