Pilsētas vadība atbildēja uz daugavpiliešu jautājumiem par jauniem SIA “DzKSU” rēķiniem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv redakcija saņem daudzu daugavpiliešu vēstules ar jautājumiem par jaunu sadzīves atkritumu izvešanas un neuzskaitītā ūdens aprēķināšanas kārtību.

Kamēr jaunais SIA „DzKSU” vadītājs iedziļinās darbā un pārņem lietas, dažus portāla Gorod.lv saņemtos jautājumus uzdevām 19.novembrī notikušajā preses konferencē.

Runājot par to, kāpēc, neskatoties uz pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka solījumiem, uzņēmums tomēr piemēro jaunu apmaksas kārtību, Pēteris Dzalbe paziņoja:

„Attiecībā uz sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, gaidām paskaidrojumus no pašvaldības struktūrām, no SIA „DzKSU”, jo saskaņā ar likumu atkritumu apsaimniekošanas maksu nosaka pašvaldība. Domes sēdē tiks pieņemts lēmums, pagaidām tas nav izdarīts. Gaidām paskaidrojumus, un šis jautājums tiks koriģēts.

Savukārt, runājot par ūdeni, jāpiebilst, ka pastāv MK noteikumi, kuros ir atrunāts, kādas iedzīvotāju kategorijas maksās par neuzskaitīto ūdeni līdz tam laikam, kad cilvēki noteiks pārvaldīšanas tiesības. Oktobra sākumā šīs tiesības nebija noteiktas, tādēļ noteikumi tiek piemēroti”.

Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis piebilda, ka katrs gadījums, kas būtiski atšķirsies no tā, kas bijis iepriekš, tiks izskatīts un izanalizēts, nepieciešamības gadījumā tiks meklēti varianti, kā to varētu labot.

Runājot par problēmām, ar kurām SIA „DzKSU” saskārās pēc jaunās kārtības ieviešanas, P.Dzalbe paziņoja, ka dažiem dzīvokļiem par neuzskaitīto ūdeni tika aprēķināta ļoti liela summa. Tādēļ pašvaldība plāno noskaidrot, kas no SIA „DzKSU” darbiniekiem ne līdz galam izlasīja MK noteikumus, kuros atrunāts, ka dzīvoklim, kurā nav skaitītāja, ir jāpiemēro aprēķina formula, nepārsniedzot 10 kubikmetrus ūdens uz cilvēku.

Atbildot uz jautājumu, vai koriģētie noteikumi paredz, ka iedzīvotājam, kurš faktiski nedzīvo dzīvoklī, nav jāmaksā par neuzskaitīto ūdeni un sadzīves atkritumu izvešanu, Pēteris Dzalbe paziņoja, ka šis jautājums radās daudzām pašvaldībām. „Saskaņā ar likumu sadzīves atkritumu radītājs ir fiziska vai juridiska persona. Mūsu gadījumā – iedzīvotājs, kurš dzīvo konkrētajā dzīvoklī. Ja viņš tur nedzīvo un ir par to paziņojis, iepriekš bija iespējams neaprēķināt maksu par atkritumu izvešanu. Daudzi ļaunprātīgi izmantoja šo iespēju, tagad meklējam variantus, kā varētu atrisināt situāciju”, paziņoja P.Dzalbe.

Tādējādi, no pilsētas vadības komentāriem izriet, ka nākamajos SIA „DzKSU” rēķinos pilsētnieki atkal var izlasīt ko jaunu.


Написать комментарий