Daugavpils novada dome izvirzīja noteikumus atkritumu šķirošanas līnijas būvniecības ieceres ierosinātājam

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka 7.novembrī Daugavpils novada domes Tautsaimniecības komitejas sēdē tika skaitīts jautājums par zemes nomu Demenes pagastā (pie sadzīves atkritumu apbedīšanas poligona).

Pilnsabiedrība „Daugavpils Vides Serviss” bija iesniegusi Daugavpils novada domei iesniegumu ar lūgumu iznomāt zemesgabalu 1,2 ha platībā Demenes pagasta teritorijā, norādot, ka šajā zemesgabalā plāno izveidot sadzīves atkritumu šķirošanas līniju. Deputātu lēmuma projektā tika noteikts, ka Demenes pagasta pārvaldes priekšsēdētājai Valentīnai Gadzānei jāorganizē būvniecības ieceres publiskā apspriešana.

Tautsaimniecības komitejas deputāti apsprieda, vai sākumā Demenes pagastā jāorganizē publiskā apspriešana un pēc tam jāiznomā zemesgabals, vai otrādi, un tika pieņemts lēmums iznomāt zemesgabalu, jo bez tā publiskās apspriešanas rīkošanai nebūtu pamata. Tādējādi lēmuma projekts tika nodots izskatīšanai Daugavpils novada domes deputātu sēdē.

Tomēr deputātu sēdē 14.novembrī ziņotājs – Daugavpils novada domes Juridiskās nodaļas vadītājs Andris Pļaskota – paziņoja nedaudz grozītus zemes nomas noteikumus.

Jāatzīmē, ka lēmums pagaidām nav nodots Daugavpils novada domes Lietu pārvaldes Protokolu nodaļā, bet ar ziņotāju portāla Gorod.lv korespondentam sazināties neizdevās, tādēļ deputātu apstiprinātos noteikumus paskaidroja Juridiskās nodaļas juriskonsults Andris Slesars.

Pēc viņa vārdiem, zemesgabals Demenes pagastā pie sadzīves atkritumu apbedīšanas poligona Zemesgrāmatā ir reģistrēts uz Daugavpils novada domes vārda, un šis zemesgabals nevar tikt pārdots 5 gadu laikā. Savukārt persona, kura iznomā zemi ar apbūves tiesībām, varēs to izpirkt tikai pēc būvniecības beigām.

Tāpat lēmumā tika atrunāts, ka Daugavpils novada domes Būvvaldei jāatļauj būvniecības ieceres publiskās apspriešanas rīkošana.

Kā arī iepriekšējās nomas maksas 1,5% gada no zemes kadastra vērtības vietā būs jāmaksā 6%, kas, pēc juriskonsulta vārdiem, ir saistīts ar būvniecības mērķi, jo pagasta teritorijā vēlas izveidot uzņēmumu, kas ietekmēs apkārtējās vides piesārņojuma līmeni.


Написать комментарий