Latvijā dzīvo 257 ķīnieši: vai viņus interesē Daugavpils?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā laikā pilsētas iedzīvotāji apspriež informāciju par to, ka „K-Rauta” ēku Kraujas ielā 2, Daugavpilī, esot iegādājušies ķīnieši, kuri vēlas izveidot šūšanas uzņēmumu.

Lai noskaidrotu informācijas patiesumu un to, vai Daugavpils, tāpat kā daudzas citas Latvijas pilsētas, piesaista ķīniešus, portāla Gorod.lv korespondents griezās pie Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta Biznesa attīstības nodaļas vadītāja Vladimirs Nadeždina.

Viņš paziņoja, ka informācija par to, kas ir iegādājies minēto ēku, esot konfidenciāla un netiek izpausta, ir zinās, ka līgums tika parakstīts ar 2 firmām.

Savukārt uz jautājumu, vai var apgalvot, ka ķīniešus interesē uzņēmējdarbības uzsākšana Daugavpilī, V.Nadeždins atzīmēja, ka Daugavpilī jau darbojas divi ķīniešu restorāni, tiesa, tikai vienā no tiem strādā šīs tautības pārstāvis.

Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta Biznesa attīstības nodaļas vadītājs paziņoja, ka, ņemot vērā Valmieras, Jelgavas vai Rīgas pieredzi, var apgalvot, ķīnieši uzņēmējdarbību uzsāk tikai gadījumā, ja pilsētā veidojas kopiena, un Daugavpilī tas neesot.

Jāatzīmē, ka Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes statistikas dati liecina, ka uz 2013.gada 1.jūliju Latvijā bija reģistrēti 257 ķīnieši, 3 no viņiem bija LR pilsoņa statuss, vēl 3 – LR nepilsoņa statuss. 


Написать комментарий