Daugavpils pilsētas vadība plāno sveikt valsts apbalvojumu ieguvējus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts svētku priekšvakarā trīs daugavpilieši tika apbalvoti ar augstākiem valsts apbalvojumiem – Viestura ordeni un Triju Zvaigžņu ordeni.

Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis apsolīja, ka šo apbalvojumu ieguvēji tiks uzaicināti uz Domi.

„Iespējams, šie cilvēki tiks uzaicināti uz pilsētas domes sēdi vai tiks rīkots īpašs viņiem veltīts pasākums. Tas ir nozīmīgs notikums, man ir liels prieks par mūsu pilsētniekiem”, paskaidroja Jānis Lāčplēsis.

Saskaņā ar Valsts prezidenta kancelejas informāciju, ar Viestura ordeņa Sudraba goda zīmi tika apbalvots Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona brigādes Daugavpils 2.daļas vada komandiera vietnieks, virsseržants Aleksejs Fomins.

Par Viestura ordeņa virsnieku tiek iecelts Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks, Kriminālpolicijas biroja priekšnieks, pulkvežleitnants Jurijs Vasiļjevs.

Triju Zvaigžņu ordeņa 1.pakāpes goda zīme piešķirta sabiedriskajai un kultūras darbiniecei, rakstniecei Anitai Liepai, kura šogad nosvinēja 80 gadu jubileju.

Viestura ordenis (Vesthardus Rex) ir dibināts 1938.gadā senās patstāvīgās Latvijas varenības piemiņai. Ordeņa devīze ir: Confortamini et pugnate (“Esiet stipri un cīnīties!”). Viestura ordenim bija piecas šķiras un triju pakāpju goda zīmes, un tas bija tikai militārs apbalvojums. To piešķīra par nopelniem valsts bruņoto spēku audzināšanā un sabiedriskās kārtības uzturēšanā, valsts robežu sargāšanā un valstiskuma apziņas ieaudzināšanā pilsoņos.

Triju Zvaigžņu ordenis ir Latvijas Republikas apbalvojums, ko piešķir pilsoņiem un ārvalstniekiem par nopelniem tēvijas labā. Nopelni var būt pašvaldību, saimnieciskā, sabiedriskā un kultūras darbā jebkurā jomā.


Написать комментарий