Sievieti, kura uztūka līdz ziloņa izmēriem, uzskata par apsēstu

foto: swns
foto: swns

35 gadus vecajai Somālijas sievietei, kuru vietējie iedzīvotāji uzskata par Velna apsēstu viņas gigantiskās aptūkuma dēļ, parādījās cerība atveseļoties.

Somālijas sievietes kāja palielinājās līdz 31 kg pēc tam, kad viņa inficējās ar parazītiem. 35 gadus vecā Sandra Abdinura ir spiesta izvairīties no saviem draugiem un kaimiņiem, jo viņi ir pārliecināti par to, ka viņa ir Velna apsēsta.

Divu bērnu māte cieš no elefantiāzes – saslimšanas, kura atņēma viņai kustību spēju un iespēju uzturēt savus bērnus. Viņas 9 gadus vecais dēls Ajans un 7 gadus vecais Ajubs ir spiesti klaiņot pa ielām, izlūdzoties ēdienu un naudu. Katru vakaru, apskaujot savu māti, zēni atvadās no viņas, domājot, ka līdz rītam viņa var nenodzīvot.

Tomēr tagad Sandrai Abdinurai ir parādījusies cerība, kuru viņai uzdāvināja Lielbritānijas ķirurgs, kurš piedāvāja veikt glābšanas operāciju bez maksas. Kā ziņo Mail Online, labdarības fonds mēģina savākt naudu Abdinuras lidojumam uz Lielbritāniju, kur labākais asinsvadu ķirurgs, profesors Naidžels Stenfilds veiks 10 stundas ilgo operāciju.

Sandra saslima 2006. gadā pēc tam, kad inficējās. Pakāpeniski viņas kreisā kāja sāka pietūkt un sievietei attīstījās nopietna limfedēma, kuru izsauca parazitāra infekcija.

Patlaban Abdinura mēģina saņemt vīzu un pasi, lai varētu izlidot uz Lielbritāniju.

Elefantiāze ir atsevišķa locekļa vai ķermeņa daļas stipra palielināšanās, ko rada hronisks limfas sastrēgums un tam sekojošs limfvadu iekaisums ādā un zemādas audos. Bojātie ādas iecirkņi pārklājas ar kārpām un čūlām. To izraisa parazitāri tārpi, kuru kāpuri tiek pārnesti ar odu kodumiem. 


Написать комментарий