P.Dzalbe: Pagalmu slēgšana iespējama ar 100% īpašnieku piekrišanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

SIA „Daugavpils DzKSU” jauna vadītāja Jevgeņija Oļenova iecelšanas dienā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe atbildēja uz vairākiem jautājumiem, tostarp kāda mūsu lasītāja jautājumu par to, kam no iedzīvotājiem jāmaksā par daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā ierīkotu liftu.

Paskaidrojot, ka normatīvie akti nosaka, ka visiem dzīvokļu īpašniekiem jāmaksā par visām inženierkomunikācijām, t.i., arī par lifta pakalpojumu maksā visi īpašnieki atkarībā no īpašuma platības, P.Dzalbe paziņoja, ka pastāv arī citi jautājumi, kuri apgrūtina daļu no iedzīvotājiem un ir saistīti ar to, ka iedzīvotāji brīžiem savas tiesības izmanto ļaunprātīgi.

„Pēdējā laikā bieži vien tiek slēgti pagalmi, un īpašnieks nevar tajos iebraukt. Mājas vecākais nolemj, ka izsniegs atļaujas, savāc 51% parakstu, taču jāņem vērā visu dzīvokļu īpašnieku viedoklis. Šādi jautājumi jārisina ar 100% īpašnieku piekrišanu”, pastāstīja Pēteris Dzalbe, piebilstot, ka pēdējā laikā Transporta komisijas sēdēs ļoti bieži tiek izskatīti līdzīgi jautājumi – daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pagalmā tiek uzstādīta attiecīgā zīme, un īpašnieks nevar iebraukt pagalmā. 


Написать комментарий