Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādēm uzdots rūpīgāk plānot grozījumus tāmēs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gada beigās Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes parasti vēršas pie deputātiem pēc atļaujas koriģēt savas ieņēmumu un izdevumu tāmes, jo daļā posteņu ir izdevies ietaupīt un minētos līdzekļus iestādes vēlas izmantot citām vajadzībām.

21.novembrī Finanšu komitejas kārtējās sēdes gaitā tika rūpīgi skatītas korekcijas Latviešu kultūras centra (LKC) un Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) tāmēs. Minētās iestādes lūdza atļauju ietaupītos līdzekļus izmantot papildus pasākumiem.

Sakarā ar to, ka Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paziņoja, ka acīmredzot lūgumu koriģēt tāmes izteiks arī citas iestādes, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis uzdeva apsvērt iespēju, kā varētu sakārtot šo procesu, lai gada beigās līdzekļus nevajadzētu novirzīt citām vajadzībām. J.Lāčplēsis atzīmēja, ka par radušos situāciju jāpaziņo iestāžu vadītājiem, lai viņi plānotu tāmju korekcijas, ņemot vērā dažādu pasākumu nepieciešamību.

Tikmēr deputāti atbalstīja LKC tāmju koriģēšanu. Kaislīga diskusija radās sakarā ar to, ka iestāde lūdza aprīkojuma iegādes rezultātā ietaupītos 3 000 latus novirzīt papildus tautas tērpu iegādei, jāmin, ka šie tērpi jau ir izgatavoti un atvesti. Deputātes Natālijas Petrovas jautājums, vai LKC bija tiesības pasūtīt tautas tērpus, bet vēlāk saskaņot finansējumu, izsauca LKC vadītājas Regīnas Osmanes neapmierinātību, kura atzīmēja, ka LKC koriģē arī maksas pakalpojumu summu, jo ir nopelnījis papildus 4,5 tūkst. latu. Deputāti piekrita, ka tautas tērpi ir jāapmaksā, tāpat LKC tika atļauts novirzīt līdzekļus LKC kolektīvu dalībai dažādos pasākumos, papildus koncerta rīkošanai 19.decembrī, vecās automašīnas remontam un citām vajadzībām.

Savukārt pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša neapmierinātību izsauca LCB tāmes koriģēšana. Bibliotēka lūdza ietaupītos 3 tūkst. latus novirzīt 9 datoru iegādei, lai nomainītu 2004.gadā iegādāto tehniku. Sakarā ar to, ka nesen bibliotēka lūdza iedalīt papildlīdzekļus mēbeļu iegādei, jo savā budžetā rezerves nebija, bet tagad atradās nauda datoru iegādei, pilsētas mērs uzdeva izskatīt šo jautājumu pamatīgāk. 


Написать комментарий