Daugavpils mērs neredz jēgu pilsētas attīstības koncepcijas apspriešanai ar presi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sakarā ar to, ka tiek izstrādātas un apstiprinātas arvien jaunas Daugavpils kopumā un dažādu pilsētas jomu attīstības koncepcijas un stratēģijas, kārtējā preses konferencē Daugavpils pilsētas domē portāls Gorod.lv jautāja pilsētas mēram Jānim Lāčplēsim, kādi, viņaprāt, ir galvenie pilsētas attīstības virzieni, stiprās un vajās puses.

Uz minētiem jautājumiem pilsētas mērs sniedza visai negaidītu atbildi: „Koncepcijā tiek atspoguļoti pašvaldības darba uzdevumi, prioritātes, tiek analizēti iespējamie riski. Nav jēgas iesākt vēl vienu preses konferenci par pilsētas attīstības koncepciju kādam noteiktam laika posmam. Tie ir ļoti plaši dokumenti, un tos var apspriests ļoti ilgi”.

Uz atkārtotu jautājumu par Daugavpils attīstības virzieniem J.Lāčplēsis tomēr paziņoja, ka galvenie pilsētas attīstības virzieni paliek nemainīgi – pilsētā jābūt rūpniecībai, jāpiesaista investori, jānodrošina iedzīvotājiem pievilcīga vide. Pašvaldības darbs esot vērsts uz šo uzdevumu izpildi, ES projektu realizāciju, paskaidroja pilsētas mērs.

Runājot par to, kā pašvaldība plāno apgūt ES fondu līdzekļus nākamajā plānošanas posmā, pilsētas mērs paziņoja, ka Dome esot noteikusi prioritātes un pretendē uz finansējumu elektriskā transporta, transporta infrastruktūras, kultūras objektu, tūrisma, sociālo un izglītojošo iestāžu, cietokšņa attīstībai. J.Lāčplēsis atzīmēja, ka daži projekti tika iekļauti plānošanos dokumentos.

Pilsētas domes priekšsēdētājs atzīmēja, ka satiksmes ministrs esot apliecinājis, ka pilsētai ir visas iespējas saņemt finansējumu ceļa pārvada attīstībai, iepirkumam par tramvaja vagonu iegādi. Tāpat tiek diskutēts par daudzu projektu finansējumu, tomēr pagaidām nav zināms, kā tiks ieplānoti līdzekļi – atkarībā no projektu būtības vai pēc teritoriālā principa. Pašvaldība ir pārliecināta, ka projekti tiks finansēti, un cer, ka līdzekļi tiks iedalīti pilsētai vai reģionam, un būs domāti arī uzņēmējdarbības atbalstam. 


Написать комментарий