D. Rodionovs: Partneri acīmredzot gribēja piešķirt mūsu balsojumam par “Batergo” politisku nokrāsu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Komentējot situāciju par to, ka daži deputāti un  Daugavpils MIL apsūdzēja partiju apvienības „Saskaņas centrs” deputātus par to, ka viņi aizstāv „Batergo” un uzstājas pret līguma laušanu ar šo uzņēmumu, Daugavpils vicemērs Dmitrijs Rodionovs paziņoja:

„Ap mūsu balsojumu rodas kaut kāda vēsturiska situācija. Mēs gribējām izvairīties no balsošanas politiskās sastādošās, bet acīmredzot partneri pieņēma lēmumu informāciju pasniegt tieši tādā veidā. Neviens no SC deputātiem nesaka, ka mēs esam pret līguma laušanu ar „Batergo”, mēs vienkārši negribam, lai pašvaldībai būtu papildizdevumi, kuri gultos uz pilsētnieku pleciem.

Vispirms balsojuma laikā par līguma laušanu mēs vadījāmies tīri no ekonomiskajiem rādītājiem. Manuprāt, būtu pareizi minimizēt zaudējumu riskus gadījumā, ja tiesa atradīsies „Batergo” pusē, jo patlaban neviens nevar prognozēt lietas iznākumu, pie kuras strādā KNAB”, – atzīmēja D. Rodionovs.

Vicemērs piebilda, ka viņu pārsteidza tas fakts, ka darba grupa, kura pārbaudīja situāciju uzņēmumā „Daugavpils siltumtīkli”, neizmantoja iespēju pārrunāt ar „Batergo” pārstāvjiem, lai noskaidrotu, vai viņi ir nopirkuši iekārtas projekta realizācijai. D. Rodionovs pieņēma, ka uzņēmums varēja arī nepiešķirt informāciju, atsaucoties uz komercnoslēpumu, bet tādā gadījumā deputātiem būtu šī fakta apstiprinājums rakstveidā, kas ļautu veikt zināmus secinājumus.

„Kopumā arī balsojumam izsniegtie dokumenti bija diezgan savādi. Ir dokumenti, kuri ir pretrunā viens ar otru, tādēļ manuprāt grupa ne līdz galam izstrādāja šo jautājumu. Tādēļ arī mēs nepiedāvājām apstiprināt grupas darba ieteikumus, bet pieņemt tos zināšanai, un noteikt izpildes termiņus un atbildīgos par ieteikumu izpildi”, – atzīmēja D. Rodionovs, piebilstot, ka galveno atbildību par pieņemtajiem lēmumiem un turpmākajiem notikumiem jāuzņemas pilsētas mēram, kurš ar savu lēmumu varēja lauzt līgumu, bet nolēma saņemt pārējo deputātu atbalstu.

Tāpat atzīmēsim, ka ar domes lēmumu divi deputāti Jurijs Zaicevs un Jevgeņijs Carevs ir atbildīgi par ieteikumu izpildi un uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” darbu, tādēļ pilsētnieki var droši griezties pie viņiem gadījumā, ja nesaņems apsolīto apkures tarifa samazinājumu.


Написать комментарий