Rīgas “Dinamo” iemet sešus vārtus un uzveic Sanktpēterburgas SKA

foto: Rīgas Dinamo
foto: Rīgas Dinamo

Rīgas "Dinamo" svētdien dramatiskā cīņas galotnē ar 6:4 pārspēja Sanktpēterburgas SKA un nosargāja uzvaru pār Kontinentālās hokeja līgas (KHL) līderiem, vēsta portāls lsm.lv.

Otrās trešdaļas vidū mājiniekiem "Arēnā Rīga" bija četru vārtu pārsvars, taču spēles beigās SKA nepārtraukti uzbruka un bija tuvu neizšķirta panākšanai, līdz Miks Indrašis raidīja ripu tukšos vārtos.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Indrašis, bet pa reizei precīzi bija Marcels Hosa, Juris Upītis, Georgijs Pujacs un Mets Robinsons. Par labāko "Dinamo" sastāvā nosauca uzbrucēju Kailu Vilsonu, savukārt SKA - viesu lielāko zvaigzni Iļju Kovaļčuku.

"Dinamo" pietika ar 28 sekundēm, lai izvirzītos vadībā, kad ātrā uzbrukumā divatā pret vienu aizsargu Vilsons piespēlēja Hosam, kurš no tuvas distances guva savus sezonā 15.vārtus. Laba iespēja pirmajā trešdaļā bija arī Rustamam Begovam, taču vienatnē pret Aleksandru Salāku viņam neizdevās SKA vārtsargu pārspēt. Sparīgi uzbruka arī SKA, un vairākkārt bija tuvu vārtu guvumam.

Vēl rezultatīvāks mājiniekiem izdevās otrās trešdaļas sākums, 39 sekundēs panākot 3:0 pārsvaru. Gluži kā pirmo vārtu guvumā "Dinamo" hokejisti divatā izslidoja pret vienu aizsargu, un Vilsona piespēli noslēdza Upītis. Savukārt trešos vārtus guva Pujacs - "Dinamo" aizsargs ieslidoja zonā un ar metienu no zilās līnijas aizsarga aizsegā pārsteidza Salāku. Perioda vidū laukuma saimnieku pārsvars sasniedza četrus vārtus, kad Indrašis bija precīzs pēc Marcela Haščāka piespēles no aizvārtes.

Daudzie bīstamie uzbrukumi SKA neko nedeva, līdz trešdaļas pēdējās piecās minūtēs viesiem ar diviem izrāvieniem vienatnē pret Jakubu Sedlāčeku izdevās uz pusi samazināt rezultāta starpību. Jevgēņijs Ketovs "Dinamo" vārtsargu apspēlēja, bet Antons Burdasovs ar patālu metienu trāpīja tuvajā stūrī.

Rezultatīva izvērtās arī pēdējā trešdaļa, kurā pastāvīgi uzbruka SKA. Dmitrijs Kaļiņins viesiem realizēja skaitlisko pārsvaru un samazināja "Dinamo" pārsvaru līdz minimumam. Taču rezultatīvi vairākumā bija arī mājinieki, kad mērķi sasniedza Robinsona tāls un spēcīgs metiens. Sanktpēterburgas komandas līderis Kovaļčuks guva SKA ceturtos vārtus, kad laukuma saimniekiem vēlreiz neizdevās noturēties skaitliskajā mazākumā. SKA spiediens turpinājās pēdējā minūtē, viesiem spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem. Ripa pabija arī "Dinamo" vārtos, taču tiesnesis vārtu guvumu nefiksēja, savukārt Indrašis trīs sekundes pirms cīņas beigām raidīja ripu tukšos viesu vārtos.

Uzvara ļāva "Dinamo" saglabāt 4.vietu Rietumu konferencē. Nākamajā spēlē 13. decembrī "Dinamo" uzņems uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvēto Čeļabinskas "Traktor". Gada izskaņā pēdējās divas atlikušās spēles "Dinamo" aizvadīs mājās pret Prāgas "Lev" un Bratislavas "Slovan".

KHL spēle:

Rīgas "Dinamo" - Sanktpēterburgas SKA 6:4 (1:0, 3:2, 2:2)

Vārtus guva: Miks Indrašis 2, Marcels Hosa, Juris Upītis, Georgijs Pujacs, Mets Robinsons - Jevgēņijs Ketovs, Antons Burdasovs, Dmitrijs Kaļiņins, Iļja Kovaļčuks

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks - Aleksandrs Salāks

09.12.2013 , 10:15

Gundars Galkins


Написать комментарий