Notikusi filmas pirmizrāde par Annu Skaidrīti Gailīti

foto: jekabpils.lv
foto: jekabpils.lv

5.decembrī Krustpils kultūras namā notika  dokumentālās filmas par Jēkabpils Goda pilsoni, rakstnieci Annu Skaidrīti Gailīti, pirmizrāde, ziņo Jēkabpils pašvaldības portāls.

Pasākumā kuplā skaitā piedalījās rakstnieces talanta cienītāji ne tikai no Jēkabpils, bet arī Rīgas, Rēzeknes, Ērgļiem, Pļaviņām un citām pilsētām. Skaidrīte Gailīte atzīst, ka filmēšanās process nebūt nav bijis tik viegls, bet tagad var teikt, ka ir gandarījums par paveikto.

Rakstnieces Dieva dotais talants un spēja uzrunāt cilvēkus, stāstot par citu ļaužu likteņiem, patiesi aizrauj lasītājus. Arī dokumentālajā filmā rakstniece daudz stāsta par savu sirdsdarbu- grāmatu rakstīšanu. S.Gailīte stāsta gan par to, kā radās pirmais autores darbs, gan arī par pārējām grāmatām- patlaban kopskaitā jau piecpadsmit.

S. Gailīte atzīst, ka  grāmatas, to rakstīšana un izdošana ir ļoti darbietilpīgs un radošs process, rakstot ir pamatīgi jāiedziļinās visās niansēs, bet tas ir darbs, kas viņai patiešām patīk. Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs uzsvēra, ka Skaidrīte Gailīte devusi būtisku ieguldījumu kultūras jomā, kā arī  pilsētas vārda popularizēšanā ne  tikai Latvijā, bet arī aiz tās robežām.

Domes priekšsēdētājs sacīja, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldība atbalstījusi jau vairāku filmu tapšanu par pilsētas Goda pilsoņiem un turpinās to darīt arī nākotnē.

Filma sagatavota  ciklā „Latvijas stāsti” ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības, kā arī SIA „Apgāds Zvaigzne ABC” atbalstu. Filmu veidojusi Latgales reģionālā televīzija, filmas scenārija autore Velta Puriņa, operators Vitālijs Dudarenoks.


Написать комментарий