Daugavpils medicīniskās koledžas absolventi izvēlas strādāt dzimtenē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējo gadu laikā medicīniskās māsas profesija ir viena no pieprasītākajām profesijām.

To apliecina fakts, ka Daugavpils medicīniskajā koledžā joprojām uz vienu vietu pretendē 2,5 cilvēki. Koledža ir viena no labākajām valsts izglītības iestādēm, kas gatavo kvalificētus un konkurētspējīgus medicīniskā personāla jaunākos un vidējos kadrus, turklāt tai ir viena no mūsdienīgākajām mācību bāzēm.

Koledža direktore Līvija Jankovska pastāstīja portālam Gorod.lv, ka ik gadu notiek intensīva studentu atlase, un koledžas absolventi esot ļoti pieprasīti gan Latvijas, gan ES darba tirgū.

Studiju laikā studentiem ir iespēja piedalīties studentu apmaiņas programmā „Erasmus”, pateicoties kurai daudzi var novērtēt ārzemju medicīnas sistēmu un iegūt papildus pieredzi Lietuvā, Polijā, Bulgārijā, Vācijā un Turcijā. Neskatoties uz augstākminēto, jauni speciālisti nesteidzas doties strādāt uz ārzemēm.

Pēc L.Jankovskas vārdiem, studenti nereti saņem darba piedāvājumus no ārzemēm, tomēr izvēlas strādāt vietējās medicīniskajās iestādēs.

„Mūsu absolventi veiksmīgi atrod darbu uz vietas: mūsu slimnīcās notiek paaudžu maiņa, tādēļ gandrīz visi mūsu absolventi ir nodarbināti. Mūsu koledža gatavo ne tikai medmāsas un to palīgus, bet arī speciālistus, kuri nodarbojas ar sociālo aprūpi un rehabilitāciju, ka arī ārstu palīgus. Viņi visi strādā atbilstoši iegūtajai specialitātei”, paskaidroja koledžas direktore.

L.Jankovska paziņoja, ka parasti uz ārzemēm dodas medmāsas ar lielu darba pieredzi vai speciālisti, kuri vēlas strādāt kādā īpašā jomā, piemēram, kā Ātrās palīdzības darbinieki. Pilsētā organizētie norvēģu valodas kursi medmāsām apliecināja, ka profesionāļi, kuri vēlas strādāt ārzemēs, bieži vien izvēlas tieši šo Skandināvijas valsti. 


Написать комментарий