Daugavpils novada audžuģimenēm šogad organizēs īpašus svētkus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portāla Gorod.lv lasītājiem jau ir zināms, Ziemassvētku priekšvakarā pirmo reizi mūsu pilsētā notika ģimeņu apbalvošana, kurās tiek audzināti audžubērni.

Daugavpils novadā ģimeņu skaits, kuras uzņēmās audzināt svešus bērnus, pērn sastādīja 40 ģimenes ar 200 bērniem.

Kā Daugavpils novada domes preses konferencē atzīmēja domes izpilddirektore Vanda Kezika, šogad Daugavpils novada audžuģimenēm tiks organizēts īpašs pasākums, kurš notiks Daugavpils novada Kultūras centrā 18. decembrī plkst. 11:00.

„Kopējie pasākumi ar pilsētu pie mums norit labi, bet tajos piedalās pārāk liels cilvēku skaits, tādēļ šogad mēs nolēmām rīkot savus audžuģimeņu svētkus ģimenēm, kuras dzīvo Daugavpils novadā”, – paziņoja V. Kezika.

Turklāt, kā atzīmēja izpilddirektore, nav svarīgi, no kurienes nāk audžubērni – no Rīgas patversmēm vai citām vietām, galvenais, ka tagad viņi dzīvo Daugavpils novada teritorijā.

„Pērn mēs mēģinājām uzaicināt visas ģimenes, kurās atrodas mūsu bērni – no Tukuma, Liepājas un citām vietām. Bija ļoti grūti koordinēt pasākumu, tādēļ mēs centīsimies organizēt svētkus ģimenēm, kuras dzīvo šeit”, – pastāstīja V. Kezika.

Pēc V. Kezikas vārdiem uz šo brīdi turpinās sponsoru meklēšana, lai sagatavotu tādas pašas dāvanas kā pērn.

„Turklāt tradicionāli uz Jaungada pasākumu Daugavpils Kultūras pilī, šogad visdrīzāk tā būs cirka izrāde, mēs aicinām bērnus–bāreņus, daudzbērnu ģimeņu bērnus, internāta tipa mācību iestāžu audzēkņus”, – atzīmēja izpilddirektore.

Kā atzīmēja V. Kezika, domes vadība, kā parasti, apciemos novada iedzīvotājus, kuri dzīvo veco ļaužu pansionātos un citās līdzīgās iestādēs. 


Написать комментарий