J.Lāčplēsis: Sakarā ar PAS „Daugavpils siltumtīkli” stratēģiju principiālu domstarpību nav

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

12.decembrī no Daugavpils pilsētas domes sēdes darba kārtības pēdējā brīdī tika noņemts jautājums par PAS „Daugavpils siltumtīkli” darbības un attīstības stratēģijas 2014.-2016.gadam apstiprināšanu.

Atgādināsim, ka, apspriežot šo dokumentu pirms nedēļas notikušajā Finanšu komitejas sēdē, deputāts un darba grupas, kura pārbaudīja PAS „Daugavpils siltumtīkli” darbību, vadītājs Jevgeņijs Carevs ierosināja atlikt iesniegtā dokumenta apstiprināšanu, atzīmējot, ka jāsalīdzina visa esošā informācija. Tāpat deputāts atzīmēja, ka stratēģijā norādītais nesakrīt ar darba grupas piedāvātām rekomendācijām, piemēram, dokumentā netiek runāts par SC3 teritorijā plānoto būvniecību.

Deputāta ierosinājums atlikt jautājuma apstiprināšanu netika atbalstīts, un stratēģija tika nodota izskatīšanai Domes deputātu sēdē un gala lēmuma pieņemšanai. Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe toreiz ziņoja, ka izskatīšanai virzītā dokumenta pamatā esot uzņēmuma rīcība esošajā situācijā, bet attīstības plāni tiks iekļauti stratēģijā līdz 2020.gadam.

Paskaidrojot portālam Gorod.lv, kāpēc dokuments tika noņemts no balsošanas, Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka stratēģiju nepieciešams precizēt, jo deputātiem radās jautājumi. Dokuments tuvākajā laikā tiks uzlabots.

Vai tas nozīmē, ka deputāti piekrita Finanšu komitejas sēdē teiktajam – tam, kas stratēģijā netika iekļauti visi darba grupas priekšlikumi? Uz šo jautājumu pilsētas mērs atbildēja, ka principiālu domstarpību neesot, un jāatrisina vien redakcijas jautājumi.


Написать комментарий