«Vienotība»: nākamās valdības prioritātēm jābūt nodarbinātībai, izglītībai un nevienlīdzības mazināšanai

foto: riga24.lv
foto: riga24.lv

Nākamajai valdībai jāsaņem skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts un jāturpina virkne nozīmīgu līdzšinējo Valda Dombrovska vadīto valdību uzsākto darbu gan nodarbinātības veicināšanā, gan sociālās nevienlīdzības mazināšanā un konkurētspējīgas izglītības pieejamības nodrošināšanā.

Tā šodien, 14.decembrī, lēmusi Vienotības dome.

Kā nozīmīgākos nākamas valdības uzdevumus Vienotības šodien pieņemtā rezolūcijā min nepieciešamību turpināt uzsāktos darbus sociālās un ienākumu nevienlīdzības mazināšanai. Rezolūcijā Vienotība arī norāda, ka nākamajai valdībai jāturpina darbs izglītības jomā, veidojot tādus izglītības politikas standartus, kas nodrošina kvalitatīvas un tautsaimniecībā konkurētspējīgas izglītības pieejamību, kā arī jānodrošina stratēģiskas eksportā un inovācijās balstītas valsts ekonomiskās izaugsmes turpināšana, tādējādi vairojot uzņēmēju un valsts konkurētspēju un veicinot darbavietu skaita pieaugumu.

Būtiski lēmumi pieņemami arī, definējot nākamo septiņu gadu Eiropas finanšu līdzekļu izmantošanas pamatvirzienus, tādējādi nodrošinot nodarbinātības, reģionālās izaugsmes un tautas ataudzes sekmēšanu, kā arī jāpabeidz uzsāktā maksātnespējas procesa sakārtošana, nodrošinot pilnīgu pāreju uz jauno maksātnespējas regulējumu.

Vienotībai jāuzņemas līdera loma jaunās valdības veidošanas procesā, rezolūcijā norāda partijas domes pārstāvji, uzsverot, ka jaunā valdība jāizveido uz iespējami plašas labēji centrisko politisko spēku koalīcijas pamata ar mērķi šo koalīciju saglabāt arī pēc 12.Saeimas vēlēšanām. Vienotība turpinās konsultācijas ar Valsts prezidentu un labēji centriskajām partijām par premjera kandidātu, kuram būtu skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts.

Jaunā valdība jāveido, stingri balstoties uz Satversmē noteiktās parlamentārās demokrātijas principiem un loģiku. Vienotība aicina politiskos spēkus, kas piedalās valdības veidošanas procesā, šos parlamentārās demokrātijas principus ievērot.

Vienotības dome izsaka pateicību līdzšinējam Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim par profesionālu un pašaizliedzīgu darbu Latvijas valsts un sabiedrības labā. Dombrovska valdības laiku Latvijas politikā raksturo spēja prasmīgi un atbildīgi novērtēt mūsu valsts iespējas un tās mērķtiecīgi izmantot valstij un sabiedrībai izšķirīgos brīžos, uzsver partijas pārstāvji. Dome atzinīgi vērtē arī partijas valdes lēmumu Ministru prezidenta amatam virzīt aizsardzības ministru Arti Pabriku - pieredzējušu, profesionālu un sabiedrībā pozitīvi novērtētu politiķi.


Написать комментарий