Daugavpils skolnieki atkal varēs piedalīties masku gājienā un pielaikot karnevāla kostīmus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otro gadu pēc kārtas Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde (VPIP) Ziemassvētkos rīko masku gājienu „Kumeliņi, kumeliņi”, kurā piedalās vispārizglītojošo skolu skolnieki un profesionālo skolu audzēkņi.

VPIP Profesionālās, interešu un pieaugušo izglītības nodaļas vadītāja Lidija Plavinska paziņoja, ka Daugavpils pilsētas domes rīkoto svētku pasākumu ietvaros masku gājiens notiks ceturtdien, 26.decembrī, plkst.12:00.

Pēc L.Plavinskas vārdiem, šogad dalībai masku gājienā pieteicās liels skaits pilsētas vispārizglītojošo iestāžu. Pērn pasākumā piedalījās vairāk nekā 600 cilvēku, šogad gājienā varētu piedalīties aptuveni 1 000 skolnieku un studentu.

Jāatzīmē, ka masku gājiena dalībniekiem tiks pasniegtas dāvanas. Balvas saņems uzvarētāji 10 nominācijās: Labākā kolektīvā maska, Labākā individuālā maska, Tradicionālā un Netradicionālā maska, Pievilcīgākā maska, Košāka maska, Mūsdienīgākā maska, Stilīgākā maska, Lielā un Mazā maska, tādēļ gājiena dalībniekus aicina pārsteigt visus ar savas fantāzijas lidojumu.

Pasākuma dalībniekus gaida arī citi pārsteigumi. Visi masku gājiena dalībnieki saņems ielūgumus uz Ledus halli, kurus varēs izmantot noteiktajā laikā no 26.decembra līdz 3.janvārim.

Atgādināsim, ka pērn masku gājiena rīkošanas iecere sākumā bija izsaukusi skolēnu vecāku un skolotāju sašutumu. Tomēr, neskatoties uz nelabvēlīgiem laikapstākļiem, pasākums daudzus ieinteresēja. Masku parāde sākās pie galvenās Daugavpils egles. Gājiena dalībniekus uzrunāja Salavecis, kurš pēc tam kopā ar saviem jautriem palīgiem nodejoja „Mazo pīlēnu deju”. Visiem gājiena dalībniekiem bija iespēja bezmaksas apmeklēt Ledus halles slidotavu.

Jāpiebilst, ka Daugavpils skolniekiem būs iespēja apmeklēt arī citus svētku pasākumus. 17.decembrī plkst.14:00 Latviešu kultūras centrā notiks Ziemassvētku pasākums pilsētas vispārizglītojošo skolu 1. – 6.klašu skolēniem un BJC „Jaunība” audzēkņiem, bet plkst.17:00 – Ziemassvētku pasākums pilsētas vispārizglītojošo skolu 7. – 12.klašu skolēniem, BJC „Jaunība” un profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem.


Написать комментарий