Gorod.lv aptauja: Sagaidot Jauno gadu, lasītāju vairākums ievēro vairākas paražas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv aptaujas rezultāti liecina par to, ka vairākums aptaujāto jeb 40%, lai Jaunais gads būtu labāks par iepriekšējo, atnestu vēl vairāk veiksmes un labklājības, ievēro uzreiz vairākas paražas.

Atgādināsim, ka portāls nosauca 12 dažādas paražas, tādas kā „kad skan kuranti, iedomājos vēlēšanos”, „pasniedz dāvanas saviem mīļajiem un tuviniekiem”, „gaidu Salatēva dāvanas”, „klāju svētku galdu, ņemot konkrēta gada tradīcijas”, „pušķoju Jaungada eglīti/rotāju māju”, „apģērbju to, ko astrologi iesaka konkrētā gadā”, „atdodu visus parādus”, „veicu ģenerāltīrīšanu”, „ticu zīmēm: kā satiksi jauno gadu, tā arī to pavadīsi”, „svinu jauno gadu kopā ar kaimiņvalstīm”, „jauno gadu svinu mierīgi, vienmēr skatos TV Jaungada programmas”, „orientējos pēc situācijas un ievēroju noteiktā kompānijā pieņemtās tradīcijas”. Tomēr aptaujātie nosauca arī savas tradīcijas.

Aptaujā tika noskaidrots, ka daži portāla Gorod.lv lasītāji vienmēr klausās valsts prezidenta apsveikumu, kāds sagaida jauno gadu pie pilsētas egles, bet dažiem šajā dienā jāstrādā. Droši vien tādēļ 12% respondentu atzina, ka TV Jaungada programmas ir neatņemama viņu svētku daļa.

Diezgan liels aptaujāto skaits – 7% vienmēr, kad skan kuranti, iedomājas vēlēšanos, 5% tieši 31. decembrī pušķo eglīti vai visu māju, vēl 4% lasītāju pasniedz dāvanas saviem mīļajiem un tuviniekiem, 3% vienmēr svin Jauno gadu ar kaimiņvalstīm un vēl 3% tic: kā satiksi jauno gadu, tā arī to pavadīsi. 2% Gorod.lv lasītāju cenšas atdot visus parādus, bet 1% tīra māju.

9% respondentu atbildēja, ka neievēro noteiktas tradīcijas, bet 2% neplāno, kā pavadīs Jaungada nakti un vienkārši orientējas pēc situācijas, ievērojot noteiktā kompānijā pieņemtās tradīcijas.

Atzīmēsim, ka iepriekš līdzīgus jautājumus mēs uzdevām Daugavpils domes vadībai un Daugavpils novada domes pārstāvjiem, kuru atbildes daudzos gadījumos sakrita ar portāla Gorod.lv lasītāju atbilžu variantiem.    


Написать комментарий