2013. gada rezultāti: Daugavpilieši tā arī nesagaidīja deputātu apsolīto apkures un komunālo pakalpojumu tarifu samazinājumu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Atskatoties uz aizvadītā gada notikumiem, nākas ar nožēlu konstatēt, ka skaļie dažu Daugavpils domes jaunā sastāva deputātu pirmsvēlēšanu solījumi izrādījās tukši: komunālo pakalpojumu tarifi nav samazinājušies, bet dažiem iedzīvotājiem ir pat pieauguši.

Pēdējo pusgadu Daugavpils iedzīvotāji dzīvoja un gaidīja, ka šajā ziemā viņu apkures maksas rēķini būs par 50% zemāki, kā to solīja domes deputāts Jevgeņijs Carevs. Jāatzīmē, ka daugavpilieši šajā apkures sezonā tik tiešām pagaidām saņem rēķinus, kuru summas nav lielas. Kā zināms, apkures tarifs šogad pagaidām nav mainījies un atrodas saskaņošanai pie Regulatora. Par apkuri mēs maksājam mazāk, jo gāzes cena šogad salīdzinājumā ar tādu pašu pērnā gada periodu ir zemāka, kā arī laika apstākļi veicina to, ka apkurei tiek tērēts mazāks siltumenerģijas daudzums. Tomēr deputāta nopelnu šajā gadījumā saskatīt nevar.

Tāpat pilsētniekiem pagaidām nav izdevies sajust atvieglojumus arī, apmaksājot DzKSU rēķinus. Tādējādi deputāta Vladislava Bojaruna apgalvojums, kurš augustā paziņoja, ka komunālo pakalpojumu maksājumus var samazināt, neradīja nekādas sekas.

Turklāt jāatzīmē, ka Daugavpils DzKSU no oktobra sāka piemērot koriģētos Ministra kabineta Noteikumus Nr. 1013, saskaņā ar kuriem vienam dzīvoklī deklarētajam iedzīvotājam atkritumu izvešanas maksa pieauga.

Lai kaut kā labotu situāciju, kad ilgi gaidīto rēķinu summas samazinājumu pilsētnieki no jaunās domes tā arī nesagaidīja, Mājokļu komitejas priekšsēdētājam V. Bojarūnam noteica darba algu 750 latu apmērā, kas, kā gribas cerēt, veicinās to, ka tautas kalps strādās labāk, spēs izpildīt savus solījumus, un tas atvieglos pilsētnieku dzīvi.

Tāpat gada beigās deputāti apstiprināja labojumus pabalstu piešķiršanas noteikumos, kuri ļaus iedzīvotājiem, kuriem maksa par atkritumu izvešanu pieauga, pretendēt uz pabalstu, kura apmērs sastādīs 17 eiro gadā.

Tradicionāli paudīsim cerību uz to, ka nākamais gads tautas kalpiem būs produktīvāks savu solījumu izpildes ziņā.


Написать комментарий

nu ko stulbā tauta nobalsojāt par mani nu un paldies.Esmu domē -urā- tā domā BOjaruns un viņa bars