Volgogradas sprādziena versija: terora aktu sarīkoja nevis pašnāvniece Aslanova, bet slāvu vīrietis Petrovs

foto: RIA Novosti
foto: RIA Novosti

Tiesībsargājošās iestādes ir noteikušas, ka terora aktu Volgogradas stacijā veikusi, nevis Dagestānā dzimusī pašnāvniece Oksana Aslanova, par ko iepriekš tika ziņots, bet slāvu izskata vīrietis. Sievietei, kuru sākotnēji uzskatīja par teroristi, nav nekāda sakara ar sprādzienu.

„Izdzīvojušie policijas darbinieki apgalvo, ka viņi reaģēja uz aizdomīga izskata sievieti. Pēc tam, kad viens no policistiem mēģināja viņai tuvoties, nogranda sprādziens” – pastāstīja sarunu biedrs aģentūrai „Interfakss”. Bet video kameras fiksēja vīrieti, kurš atradās sprādziena epicentrā. Tāpat notikuma vietā ir atrasts vīrieša pirksts ar granātas atlokāmo tapu.

Pēc datiem uz plkst. 7:00 pēc Maskavas laika upuru skaits ir sasniedzis 17 cilvēkus, nomira trīs cietušie. Vēl 5 cietušo stāvokli ārsti novērtē kā ļoti smagu. Vēl 11 cilvēki atrodas smagā stāvoklī. Volgogradas apgabalā no 1. līdz 3.janvārim izsludinātas sēras, – ziņo newsru.com.

Iepriekš tika ziņots, ka par teroraktu aizdomās turamā Oksana Aslanova ir Naidas Asijalovas draudzene, kura oktobrī izraisīja sprādzienu autobusā. Aslanova bija precējusies ar vienu no kaujinieku līderiem, kurš tika nogalināts vienā no specoperācijām. Pēc vīra nāves viņa apprecējās vēlreiz – atkal ar nelikumīgo bruņoto formējumu dalībnieku. Krievijas tiesībsargājošie orgāni bija izsludinājuši viņas meklēšanu.

Tomēr, neskatoties uz to, ka nav apstiprinājusies versija par to, ka sprādzienu izraisīja Asijalovas draudzene, specdienesti uzstāj uz abu sprādzienu saistību. Un jau ir atrasta bumbas sprādziena Volgogradas stacijā un terorakta autobusā līdzība.

„Uz šo brīdi eksperti no sprādziena vietā atrada virkni pierādījumu, kuri liecina par to, ka šo noziegumu un teroraktu autobusā šī gada oktobrī organizēja tie paši cilvēki”, – pastāstīja aģentūras sarunas biedrs. Piemēram, pēc viņa vārdiem svētdien sprādziena vietā tika atrasta „neuzsprāgusi granāta un rokas elektroniskais pulkstenis, kurš nepieder nevienam stacijas apmeklētājam”. Analoģisks spridzinātāja komplekts tika atrasts arī Volgogradā oktobrī uzspridzinātajā autobusā. No tā izriet, ka abos gadījumos terorakta organizatori apgādāja pašnāvniekus kā minimums ar divām spridzināšanas shēmām – ar granātu un taimeri.

Sprādziens dzelzceļa stacijā „Volgograda-1” nogranda plkst.12.45 (plkst.10.45 pēc Latvijas laika). Kā pavēstīja avots reģiona drošības dienestos, sprādziens noticis stacijas pirmajā stāvā starp ieejas durvīm un turniketu. Notikuma vietā gāja bojā 14 cilvēki, 45 cilvēki tika hospitalizēti.

Par sprādziena faktu Krievijas Izmeklēšanas komiteja ir ierosinājusi krimināllietu pēc diviem Kriminālkodeksa pantiem: terorakts un nelikumīga ieroču aprite. Šo krimināllietu izmeklēs KF Izmeklēšanas komitejas galvenā pārvalde.



Написать комментарий