Daugavpils skolēni, studenti un iedzīvotāji varēs krievu valodā pastāstīt par dzimto pusi

foto: rus.ruvr.ru
foto: rus.ruvr.ru

Daugavpils Universitātes Komparatīvistikas institūts rīko Daugavpils skolēnu, studentu un iedzīvotāju radošo darbu konkursu „Dzimtā puse, dzimtais vārds”.

Minētā konkursa mērķis ir krievu valodas un kultūras popularizēšana mūsdienu Latvijas, īpaši Latgales, multinacionālajā vidē.

Konkursā var piedalīties Daugavpils pilsētas un novada skolēni atbilstoši trim vecuma grupām: jaunākā vecuma grupa – 1.–4.klašu skolēni; vidējā vecuma grupa – 5.–9.klašu skolēni; vecākā vecuma grupa – 10.–12.klašu skolēni. Radošo darbu tematikai jābūt saistītai ar galveno konkursa mērķi – pievērsties reģionālajai krievu valodai, tās vēsturei un mūsdienu situācijai, kā arī sakariem ar Latvijas (Latgales) kultūrtelpu. Atbalstāma konkrētas ģimenes vēsturiskās pieredzes aktualizācija, piesaistot faktus no vecākās paaudzes ģimenes locekļu biogrāfijas un dzīves pieredzes, minot viņu lietotās arhaiskās dialektu leksikas, reģionā izplatīto dialektāli marķēto toponīmu, senvārdu piemērus. Darbs var saturēt autora sacerēto dzeju un/vai tās fragmentus, kā arī tematikai atbilstošus zīmējumus.

Konkursa darbi iesniedzami līdz 2014.gada 13.februārim Daugavpils Universitātē, Komparatīvistikas institūtā, Vienības ielā 13, 323.telpā, darba dienās (izņemot piektdienu) no plkst.9.00 līdz 13.00.

Darbam obligāti jāpievieno informācija par autoru: vārds, uzvārds, skola, klase, krievu valodas un literatūras skolotāja vārds, uzvārds un tālruņa numurs (var norādīt arī e-pasta adresi).

Konkursam pieteiktos darbus vērtēs īpaša žūrija, bet konkursa uzvarētāju apbalvošana notiks svinīgajā pasākumā 2014.gada 1.martā.


Написать комментарий