Pēc diviem gadiem Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde atguva iepriekšējo nosaukumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, pagājušā gada decembrī Daugavpils pilsētas domes deputāti atbalstīja lēmumu par Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes nosaukuma maiņu.

Saskaņā ar deputāt lēmumu, no 2014.gada tā atkal būs Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde.

Taču ar to reformas izglītības jomā nebeigsies: notiks Izglītības pārvaldes restrukturizācija, skolu grāmatvedību centralizācija. Jāatzīmē, ka sakarā ar grāmatvedību centralizāciju tika daudz diskutēts Daugavpils pilsētas domes un komiteju sēdēs. Tomēr, neskatoties uz daudzu skolu direktoru neapmierinātību un protestiem, lēmums tika apstiprināts.

Pilsētas vadība pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka un izglītības jomas kuratora Jāņa Dukšinska personā bieži runāja par nepieciešamību pieņemt minēto lēmumu. Sniedzot interviju vietējiem plašsaziņas līdzekļiem, viņš vairākkārt minēja, ka iepriekšējās Izglītības pārvaldes likvidācija bija lieka. Tādēļ tika izveidota darba grupa J.Dukšinska un deputāta A.Broka vadībā, kura izvērtēja iepriekšējās reformas rezultātus, pamatojoties uz kuriem tika pieņemts lēmums par pašreizējām izmaiņām Daugavpils izglītības jomā.

Atgādināsim, ka 2012.gada martā iepriekšējais Daugavpils pilsētas domes sasaukums veica Izglītības pārvaldes reorganizāciju, kuras rezultātā uz tās bāzes tika izveidota Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde. Tolaik kā galvenie reorganizācijas iemesli tika minēta struktūras pārvaldīšanas aparāta samazināšana, kā arī līdz 2015.gadam plānotā profesionālo vidusskolu pāreja pašvaldības pārziņā.

Jaunu iestādi vadīja Marina Isupova, kura nomainīja iepriekšējo vadītāju – Olgu Dukšinsku, viņa līdz 2012.gada augustam bija projektu koordinatore izglītības jomā. Bijušais pilsētas domes priekšsēdētājas vietnieks Vitālijs Azarevičs vairākkārt ziņoja žurnālistiem, ka O.Dukšinska esot periodiski atteikusies no piedāvājumiem kļūt par skolas direktori.
 


Написать комментарий