Sociālo lietu pārvaldes vadītāja: Daugavpilī bezpajumtniekiem ir iespēja paaugstināt savu sociālo statusu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Līdz ar sala iestāšanos Daugavpilī ir palielinājies nakts patversmes klientu skaits, turklāt bezpajumtnieki te var saņemt arī karstu ēdienu.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Benita Siliņa, reizi nedēļā SLP darbinieki kopā ar Municipālo policiju apbraukā vietas, kurās parasti atrodas bezpajumtnieki, piedāvā viņiem Sarkanā Krusta palīdzības pakas, medikamentus un primāro medicīnas palīdzību.

B. Siliņa pastāstīja, ka bezpajumtniekiem tiek piedāvāts izmantot SLP pakalpojumus, kāds pieņem šo palīdzību, bet ir arī tādi, kuri apzināti izvēlas klaiņojošu dzīvesveidu un tikai dažreiz apmeklē nakts patversmi.

„Pateicīgākie klienti ir kādreiz bijušie bezpajumtnieki, kuri tagad dzīvo Šaurā ielā 23. Viņiem SLP realizē daudzus pasākumus, kuri vērsti uz viņu socializāciju. Tā, nesen viena projekta ietvaros patversmes klientiem tika dota motivācijas programmu iespēja: ar viņiem nodarbojās psihologs, jurists un sociālais darbinieks. Pēc projekta realizācijas mēs saņēmām daudz pozitīvu atsauksmju.

Sociālās palīdzības sfērā bezpajumtniekiem Daugavpilī ir izveidots ļoti labs modelis, ko atzīst arī citas pašvaldības. Pie mums ir nakts patversme, bet ir arī sociālā patversme, kurā cilvēks var dzīvot, ja sadarbojas ar sociālajiem darbiniekiem un vēlas mainīt savu dzīvi. Šādiem cilvēkiem mēs palīdzam atjaunot dokumentus, piedāvājam reģistrāciju patversmē un gultas vietu. Tādējādi bezpajumtnieki var paaugstināt savu sociālo statusu un atgriezties normālā dzīvē.

Tomēr ir arī cilvēki, kuri neko nevēlas. Viņi laiku pa laikam atnāk uz nakts patversmi, kur atrodas mediķu un sociālo darbinieku uzraudzībā, saņem ēdienu, apģērbu, atbrīvojas no parazītiem un atkal atgriežas pie sava dzīvesveida”, – pastāstīja B. Siliņa.   


Написать комментарий