Daugavpils bērnus visbiežāk adoptē amerikāņi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas sniegto informāciju laika periodā no 2010. gada līdz 2013. gadam lielāko mūsu pilsētas bērnu skaitu adoptēja ASV iedzīvotāji.

Tā, 2010. gadā no kopējā adoptēto bērnu skaita 8 atrada savus vecākus ārzemēs: 5 ASV, un 3 Itālijā. Savukārt 15 bērni ieguva ģimeni mūsu valstī. 2011. gadā no 23 bērniem, kuri bija palikuši bez vecāku aprūpes, jaunās mājas 7 bērni atrada ASV, 1 Itālijā un 15 Latvijā. Gadu vēlāk 5 no 16 adoptētajiem bērniem tagad dzīvo ASV, 1 Francijā un 10 palika Latvijā. Pērn, 2013. gadā savas ģimenes atrada 16 nepilngadīgi daugavpilieši, no kuriem tagad 4 dzīvo ASV, 3 Francijā, 2 Itālijā un 5 Latvijā.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils Bāriņtiesas priekšsēdētāja Inga Cauņa, vēl 2 gadus pēc tam, kad adopcijas process ir apstiprināts ar tiesas lēmumu, Bāriņtiesa no kompetentām iestādēm saņem ziņojumus par to, kā adoptētie bērni jūtas savā jaunajā ģimenē.

„Ar dažām ģimenēm Bāriņtiesai ir izveidojušies tik labi sakari, ka tās pēc savas iniciatīvas sūta vēstules un fotogrāfijas. Daži adoptētie bērni ar Bāriņtiesas starpniecību uztur sakarus ar radiniekiem un draugiem Latvijā. Ir gadījumi, kad adoptētāji kopā ar bērniem atbrauc ciemos uz Latviju un tiekas ar Bāriņtiesas un bērnu nama darbiniekiem, kā arī ar audžuģimenēm, kurās viņi dzīvoja Latvijā pirms adoptēšanas”, – dalījās I. Cauņa. 

 


Написать комментарий