Jurijs Kušpelo: Esmu pateicīgs Daugavpils teātrim par iespēju atveidot lomu, kuru daudzi profesionālie aktieri gaida visu mūžu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils teātra jauniestudējumā „Kaija. Under construction” pēc A.Čehova lugas motīviem vienu no lomām atveido televīzijas un radio programmu vadītājs, aktieris Jurijs Kušpelo.

Viņš pastāstīja portālam Gorod.lv, ka darbs pie šī iestudējuma bijis ļoti interesants, jo katram no diviem izrādes režisoriem ir sava pieredze un viedoklis. „Iebraucot pilsētā, ieraudzīju kaiju un nodomāju, ka tas ir simboliski.

Esmu pateicīgs režisoriem, Daugavpils teātrim un mūsu pilsētai par izaicinošu piedāvājumu, kuru ar prieku pieņēmu. Ticiet man, ne katram profesionālam aktierim rodas šāda iespēja – daudzi šādas lomas gaida visu mūžu. Man ļoti paveicās.

Par mūsu darba rezultātiem lai spriež mūsu skatītāji, bet, pēc manām domām, iestudējums ir ļoti interesants, un tas būs pilnībā atkarīgs no skatītājiem, kuri pirmizrādi apmeklēs kādā noteiktā noskaņojumā, un aktieriem, kuri stāstīs par kaut ko svarīgu, kas notika viņu un atveidoto tēlu dzīvē.

Teātra pirmizrāde vienmēr ir lieli svētki. Man nepatīk vārds „satraucoši” svētki, bet tā tas ir. Pirmizrādes rītā pamodies un nedomā, ka tev sāp galva vai ir slikta pašsajūta. Tas viss ir otrajā plānā un vairs nav svarīgs.

„Kaija” ir nozīmīga ne tikai visiem, kuri piedalās izrādē, bet arī skatītājiem, pilsētai. Manuprāt, to novērtētu pat Antons Čehovs”, pastāstīja J.Kušpelo.


Написать комментарий