Daugavpils airētāji Latvijas čempionātā iegūst otro vietu

foto: newsradio.com.ua
foto: newsradio.com.ua

Kā ziņo Sporta pārvaldes portāls, 18. un 19.janvārī Daugavpilī norisinājās pirmais 2014.gada Latvijas čempionāts - Ziemas čempionāts uz airēšanas ergometriem Concept II, kurā 200 sportisti sacentās par LR čempionu tituliem 6 grupās - Para-airetāji, Masters, junioru C (2000.dz.g. un jaunāki), junioru B (1998.-1999.dz.g.), junioru A (1996.-1997.dz.g.) un senioru (1995.dz.g. un vecāki). 

Šajā čempionātā startēja arī viesi no Lietuvas pilsētām Kauņas un Šauļiem, Polijas pilsētas Elkas, Krievijas pilsētas Kaļiņingradas. Un, protams, arī visu Latvijas airēšanas pilsētu - Jelgavas, Daugavpils, Jūrmalas un Rīgas pārstāvji. Daugavpils airētāju aktivitātes sadarbojoties ar Latvijas Paralimpisko komiteju un Airēšanas federāciju, ar katru gadu uzlabo arī para-airetāju iesaistīšanos līdzdalībā čempionātā un arī rezultātu izaugsmē.

Čempionāts tika uzsāks ar atklāšanas parādi un Latvijas Airēšanas federācijas viceprezidentes Dainas Šveicas, Daugavpils vicemēra Jāņa Dukšinska, Daugavpils profesionālās vidusskolas direktores Ingrīdas Brokānes īsām uzrunām, apsveikumiem un veiksmīgu startu vēlējumiem, Rīgas Airētāju kluba prezidentes Baibas Strautmanes apbalvojumu pasniegšanu no Latvijas Sporta veterānu savienības Daugavpils Masters kustības aktīvākajiem dalībniekiem Aleksejam Lavrenovam un Vladimiram Pupelam par veiksmīgiem startiem 2013.gada Pasaules Masters Olimpiādē Turīnā.

Pašu sacensību sākumu gan nācās par 1 stundu atlikt, jo vienu no Jūrmalas komandām ceļā pievīla tehnika - salūza autobuss un tā nomaiņa prasīja papildus laiku. Tomēr 13.00 sacensību priekšbaucieni sākās un turpinājumā tās norisinājās raiti un pēc programmas. Sacensību dalībnieki cīnījās, treneri uzmundrināja un norādīja uz kļūdām, līdzjutēji un komandas biedri atbalstīja ... un tā tika izcīnīti pirmie 2014.gada Latvijas čempionu tituli.

Pirmās medaļas izcīnīja para-airētāju grupa, kurā šogad startēja arī Lietuvas pārstāvji. Dubultuzvaru ieguva NSK „Elpa” pārstāvji – Pāvels Kazakevičs un Andrejs Kirins. Sievietēm uzvaras Žannai Cvečkovskai un Inarai Buldurei.

Masters grupā vīriešiem no Daugavpils sportistiem labākais bija Jurijs Kopasovs, iegūstot trešo vietu. Junioru C grupā no daugavpiliešiem jāizceļ Jevgēņijs Bobiļevs, kuram sudraba godalga.

Jauniešiem trešo vietu ieņēma Vladislavs Ugarenko, savukārt senioru grupā sievietēm trešo rezultātu uzrādīja Olga Svirska.

Komandu ieskaitē uzvaru izcīnīja Kauņas komanda, bet Daugavpils ieņēma otro vietu, apsteidzot Jūrmalu. 


Написать комментарий