Vairāki tūkstoši Daugavpils Tatjanu, Taņušu un Taņečku 25. janvārī svin savu vārda dienu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, sestdien, 25. janvārī visas Tatjanas svin savu vārda dienu.

Šis skaistais senais vārds vēl nav zaudējis savu popularitāti: daudzi vecāki savas meitas joprojām nosauc par Tatjanām.

Saskaņā ar Latvijas Pilsonības un migrācijas pārvaldes datiem Tatjanas vārda īpašnieces ir vairāk nekā 23 500 valsts iedzīvotājas. Liels Tatjanu skaits dzīvo arī Daugavpilī.

Nereti, izvēloties vārdu savai mīļajai meitai, vecāki pauž fantāzijas un atjautības brīnumus. Kā izrādījās, Latvijā ir reģistrētas ne tikai Tatjanas, bet pat Tatjana Augusta un Augustīna, Tatjana Elza, Tatjana Jana, Tatjana Kira Amanda, kā arī Tatjana Bernadeta un Tatjana Emanuēla. Kā tas arī nebūtu, bet, pateicoties savu vecāku oriģinalitātei, arī viņas ir šodienas gaviļnieču vidū. 

25. janvārī savus „profesionālos svētkus” svin arī krievvalodīgie studenti, jo tieši šajā dienā pirms vairākām simtgadēm Krievijas imperatore Jeļizaveta Petrovna parakstīja dekrētu „Par Maskavas universitātes dibināšanu”. Kopš tā laika svētā Tatjana tiek uzskatīta par visu to aizbildni, kuri mācās augstākajās un profesionālajās mācību iestādēs.

Ja Krievijā šie svētki joprojām tiek plaši svinēti ar jauniešu masu līksmošanu, tad Daugavpilī nekādi studentu tusiņi nav paredzēti. Vismaz tādi, kurus organizē Daugavpils universitāte. Kā portālam Gorod.lv paskaidroja, Tatjanas dienu drīzāk svin tieši krievvalodīgie studenti, bet lielākās Latgales augstskolas pārstāvji dod priekšroku svinēt Studentu dienu novembrī.

Tomēr mēs no visas sirds apsveicam Taņušas, Taņečkas un Tatjanas vārda dienā, bet studentus – svētkos!

Tulkojumā no grieķu valodas Tatjana ir „rīkotāja”. Visas šī vārda īpašnieces ir smaidīgas, gudras, daudzpusīgas, emocionālas, nedaudz stūrgalvīgas, bet pie tam maigas un valdzinošas.

Portāls Gorod.lv apsveic visas Tatjanas vārda dienā un novēl viņām mīlestību, veiksmi, veselību un vēlmju piepildījumu!

Savukārt studentiem novēlam labas atzīmes, veiksmīgu eksāmenu nokārtošanu, kā arī optimismu un līksmi!


Написать комментарий