Portāla Gorod.lv aptauja: Visvairāk pretinieku ir partijai „Alternative”, vismazāk – „Attīstības partijai”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv veica dažas aptaujas, kuru mērķis bija noskaidrot, par kuriem Daugavpils pilsētas domes deputātiem mūsu lasītāji balsotu, ja šogad notiktu pašvaldību vēlēšanas.

Sadalot deputātus pēc viņu piederības noteiktajai partijai un atsevišķajā aptaujā iekļaujot deputātus, kuri ir vienīgie savas partijas pārstāvji, piedāvājām lasītājiem izvēlēties, par ko viņi balsotu. Ņemot vērā, ka šajās aptaujās tika piedāvāts dažāds deputātu skaits, iezīmēsim kopējās tendences.

Vairākums respondentu paziņoja, ka nebalsotu ne par vienu no piedāvātajiem deputātiem. Pret visiem „Latgales partijas” deputātiem izteicās 80% aptaujas dalībnieku, pret „Saskaņas centra” deputātiem – 79% respondentu. Jāatzīmē, ka par „Latgales partijas” līderi Jāni Lāčplēsi nobalsoja 8% aptaujāto, bet par viņa partijas biedriem – 0-3%. „Saskaņas centra” deputātu vidū lielāko atbalstu ieguva Aleksandrs Samarins un Anatolijs Gržibovskis, par katru no kuriem nobalsoja 5% respondentu.

Kopumā pret „Attīstības partijas” pārstāvjiem lasītāji bija labvēlīgāki, nekā pret augstākminētajām partijām. Pret Jāni Dukšinski un Ritu Strodi izteicās 55% respondentu. Par R.Strodi nobalsoja 33%, par J.Dukšinski – 7%.

Pret „Alternative” pārstāvjiem Jevgeņiju Carevu un Vladimiru Borisjonoku nobalsoja 93% aptaujāto.

Savukārt no trim deputātiem (Natālija Petrova, Pēteris Dzalbe un Jurijs Zaicevs), kuriem Domē nav partijas biedru, lielāko uzticību iedveš Pēteris Dzalbe, par kuru nobalsoja 13% aptaujāto. Par N.Petrovu nobalsoja 5% respondentu, par J.Zaicevu – 1% respondentu.

Aptauja, kurā bija piedāvāts atbalstīt kādu konkrētu partiju, tika ātri noņemta no balsošanas, jo neilgi pēc aptaujas sākuma dažu minūšu laikā par „Latgales partiju” nobalsoja neticami liels lasītāju skaits, kas bija aizdomīgi.


Написать комментарий