Daugavpils novada ceļus sāks savest kārtībā, tiklīdz ļaus laika apstākļi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Varētu šķist, ka, pateicoties netipiskajiem ziemas apstākļiem, varētu ietaupīt ceļu uzturēšanai paredzētos līdzekļus. Ar šo hipotēzi, kā arī jautājumu par to, kam tieši var būt novirzīti šie līdzekļi, masu mēdiju pārstāvji preses konferences laikā pajautāja Daugavpils novada domes vadībai. Tomēr, kā tika noskaidrots, sala un sniega trūkums ir apgrūtinājis situāciju.

„Kā jau mēs teicām, šogad ziema, kuru varētu nosaukt par rudeni, radīja pašvaldībai vairāk problēmu nekā tad, ja tā būtu parasta ziema – lietus un dubļi padarīja savu.

Runājot par to, kā mēs izmantosim greideri, kuru iegādājās Demenes pagasts, mēs nonācām pie secinājuma: tiklīdz iestāsies pavasaris un, tiklīdz tas kļūs iespējams, mēs sāksim savest kārtībā  un greiderēt ceļus”, – sāka V. Kezika.

„Tomēr daudzus ceļus mēs nevarēsim savest kārtībā tikai ar greidera palīdzību, kaut kādus posmus vajadzēs aizbērt utt., jo šajā periodā pa ceļiem brauca kravas automobiļi, kas būtiski ietekmēja to stāvokli” – piebilda Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska.

Pēc V. Kezikas vārdiem līdzekļus municipālo ceļu uzturēšanai vienmēr var novirzīt nepieciešamajā gultnē – vai tā būtu greiderēšana vai pašreizējā remonta veikšana. Kā atzīmēja J. Jalinska, 856 tūkst. eiro ceļu uzturēšanai nav liela summa.

„Mūsu pagasta pārvaldes ceļu uzturēšanas līdzekļu tērēšanai pieiet ļoti taupīgi. Kā rāda pieredze, pēc tam ietaupītos līdzekļus cenšas novirzīt uz kaut kāda atsevišķa ceļa posma remontu”, – atzīmēja izpilddirektore.

Nobeigumā Daugavpils novada domes priekšsēdētāja pauda pašvaldības cerību uz Lauku atbalsta dienesta projektiem, ar kuru palīdzību Daugavpils novadā varēs atremontēt ceļus, kuru labā stāvokli ir īpaši ieinteresēti novada uzņēmēji un zemnieki. 


Написать комментарий