Daugavpils tiks pārstāvēta Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs, bet ne Latvijas sporta komandas sastāvā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 7.februārī, tiks atklātas XXII Soču Ziemas olimpiskās spēles, un divarpus nedēļu garumā šis sporta pasākums būs galvenais notikums pasaulē.

Kā vairākkārt ziņojuši Latvijas plašsaziņas līdzekļi, mūsu valsti Olimpiādē pārstāvēs 58 sportisti, diemžēl Daugavpils pārstāvju viņu vidū nav.

Sporta pārvaldes preses sekretārs Nauris Mackevičs paskaidroja portālam Gorod.lv, ka daugavpilieši Ziemas olimpiādē var pārstāvēt tikai divus ziemas sporta veidus: daiļslidošanu un biatlonu. Tiesa, pēc viņa vārdiem, patlaban mums neesot piemērota vecuma kvalificētu sportistu, kuri varētu pārstāvēt Daugavpili: sportisti ir pārāk jauni vai nobrieduši, piemēram, slavenais biatlonists Oļegs Maļuhins nodarbojas ar trenera darbu.

Tāpat, pēc preses sekretāra domām, Daugavpilī neesot atbilstošu sporta bāžu, kurās varētu trenēt augstas klases sportistus.

Tomēr Daugavpils tiks pārstāvēta Sočos, kur devās sporta žurnālists Jurijs Stepanovs. Pēc N.Mackeviča vārdiem, tā bijusi daugavpilieša iniciatīva, kuru atbalstīja pilsētas dome.

Iespējams, kāds no pilsētniekiem arī dosies uz Sočiem, lai atbalstītu mūsu valsts komandu, bet mums par to nav zināms. Vairākums daugavpiliešu Olimpisko spēļu notikumiem sekos ar televīzijas starpniecību.

Cerams, ka jaunais Sporta pārvaldes vadītājs, kuru pilsētas vadība plāno izvēlēties nākamnedēļ, daudz uzmanības veltīs jaunu sportistu sagatavošanai, kuri kādreiz pārstāvēs Daugavpili Olimpiskajās spēlēs. Sočos Latvijas sportistiem starti plānoti ātrslidošanā, biatlonā, bobslejā, distanču slēpošanā, hokejā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā un šorttrekā.
 


Написать комментарий