Nacionālā apvienība prasa ekspremjera Dombrovska atvainošanos Jaunzemei-Grendei

foto: puaro.lv
foto: puaro.lv

Publiskotie Latvijas Nacionālās operas (LNO) audita rezultāti ir apstiprinājuši, ka bijušā Operas vadītāja Andreja Žagara laikā sistemātiski un ilgstoši ir pieļauti dažādi būtiski pārkāpumi.

Šie rezultāti vienlaikus parāda arī to, ka Valdis Dombrovskis ( V), kurš bijušo kultūras ministri Žanetu Jaunzemi – Grendi no amata atbrīvoja par mēģinājumu sakārtot situāciju operā, pieļāvis kļūdu, tāpēc Nacionālā apvienība sagaida Dombrovska atvainošanos, portāls "Delfi" uzzināja apvienībā.

Jaunzeme - Grende amatu zaudēja divas dienas pēc tam, kad viņa no LNO valdes bija atsaukusi Žagaru. Toreiz viņa paziņoja, ka Žagars ir zaudējis uzticību, jo operas pārvaldība ir nesaimnieciska un finanšu plūsmām trūkst caurskatāmības, portāls "Delfi" uzzināja apvienībā.

Neatkarīgās auditorkompānijas „Deloitte Latvia" ziņojums atklāj, ka šāda rīcība bija tālredzīga un pamatota. Tāpēc Nacionālā apvienība norāda, ka Dombrovska parakstītais rīkojums par Jaunzemes - Grendes atbrīvošanu no amata ir izrādījies nepamatots.

„Valdis Dombrovskis savulaik solīja, ka ir gatavs publiski atvainoties, ja izrādīsies, ka Žanetas Jaunzemes - Grendes rīcība atstādinot Operas vadītāju Andreju Žagaru būs izrādījusies pamatota. Šobrīd to apstiprina starptautiskas un neatkarīgas kompānijas veiktais audits," uzsver Nacionālās apvienības „VL-TB/LNNK" līdzpriekšsēdētājs un Saeimas frakcijas vadītājs Raivis Dzintars.

„Jaunzeme - Grende ir pelnījusi Dombrovska atvainošanos. Tas būtu vīrišķīgs solis no bijušā premjera puses," papildina Dzintars.


Jau vēstīts, ka „Deloitte Latvia" finanšu un juridiskajā auditā par laiku no 2009.-2013. gadam konstatējusi nepilnības LNO darbībā, taču atzinusi, ka tās "skar visas audita laikā apskatītās jomas līdz ar to nevar identificēt vienu darbības neefektivitātes iemeslu".

 


Написать комментарий