ASV neuzskata savas darbības Ukrainā kā iejaukšanos valsts iekšpolitikā

foto: ukrnod.org
foto: ukrnod.org

ASV neuzskata savas darbības Ukrainā kā iejaukšanos valsts iekšpolitikā. Par to paziņoja Baltā nama preses sekretārs Džejs Kārnijs, pēc žurnālistu lūguma komentējot apsūdzības, kuras adresētas ASV administrācijai.

Par tā iemeslu kalpoja internetā nokļuvušais sarunas ieraksts starp ASV Valsts sekretāra palīgu Eiropas un Eirāzijas lietās Viktoriju Nulandi un ASV sūtni Kijevā Džefriju Pajatu, kuri apsprieda jautājumu par to, kuru no Ukrainas opozīcijas līderiem jāiekļauj valsts jaunās valdības sastāvā. Nulande turklāt diezgan rupji izteicās par Eiropas Savienību, lietojot necenzētu izteicienu, – ziņo rosbalt.ru.

Kārnijs atteicās kaut ko teikt par šīs sarunas saturu, atgādinot, ka ASV administrācija pēc tradīcijas „nekomentē privātas diplomātiskas diskusijas”, un ieteica žurnālistiem vērsties pēc paskaidrojumiem Valsts departamentā. Tai pašā laikā viņš paziņoja, ka ASV „sniedz Ukrainai palīdzību” situācijas valstī apspriešanas ceļā ar valdību un opozīciju.

Kā tika ziņots, ASV Valsts departamenta vadītāja vietniece Viktorija Nulande 6. februārī ieradās Kijevā ar divu dienu vizīti. Viņa domā tikties ar Ukrainas varas pārstāvjiem, opozīcijas līderiem un biznesa pārstāvjiem.


Написать комментарий