Deputāti paši apstiprinās jauniešu organizāciju finansējumu: ierosināts ierobežot pretendentu iespējas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No šī gada Daugavpils jauniešu organizāciju un iniciatīvu grupu pasākumu līdzfinansējuma konkursa rezultātus apstiprinās pilsētas domes deputāti, bet ar pieteikumu pieņemšanu un apstrādi joprojām nodarbosies Jaunatnes departaments, atrunāts Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputātu šā gada 6.februārī atbalstītajā lēmumā.

Saskaņā ar grozījumiem gala lēmumu par Domes finansējuma piešķiršanu jauniešu organizācijām un iniciatīvu grupām apstiprinās Izglītības un kultūras jautājumu komiteja, nevis komisija, kuru šim mērķim izveidojis pirmais vicemērs. Saņemtie pieteikumi joprojām tiks izvērtēti, pamatojoties uz iepriekš izstrādātajiem un pagaidām negrozītajiem vērtēšanas kritērijiem.

Komentējot lēmumu par rezultātu apstiprināšanas funkcijas nodošanu deputātiem, vicemērs Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka komiteja, iespējams, noteiks arī konkrēta projekta maksimālo finansējumu, tomēr, lai tas būtu iespējams, konkursa nolikums jākoriģē. Vicemērs uzskata, ka jāapsver, kādā veidā varētu sasaistīt maksimālās naudas summas un noteiktas pretendentu grupas, kā ierobežot pieteikumu skaitu, kuru var iesniegt viena organizācija, lai Domes līdzfinansējumu saņemtu pēc iespējas lielāks organizāciju skaits.

J.Dukšinskis atzīmēja, ka augstākminētos ierosinājumus varētu izskatīt darba grupa Jurija Zaiceva vadībā, jo tā nodarbojas ar jaunatnes politikas jautājumiem.

Līdz sēdei lēmums varētu tik koriģēts – tajā varētu iekļaut vicemēra ierosinājumus. Jāatzīmē, ka pērn jauniešu organizāciju pasākumiem tika iedalīts līdzfinansējums apmēram 15 tūkst. latu apmērā.


Написать комментарий