Sočos vislielāko medaļu birumu paredz Kanādas, Norvēģijas un ASV sportistiem

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Krievijā, Melnās jūras kūrortpilsētā Sočos, piektdien,  7.februārī, tiks atklātas 22.Ziemas Olimpiskās spēles, kur 16 dienās tiks izcīnītas 98 medaļas.

Soču olimpiskais ciemats uzņems ap 2 900 sportistu, kuri sacentīsies 15 ziemas sporta disciplīnās. Allaž vērienīgā spēļu atklāšanas ceremonija sāksies pulksten 18:14 pēc Latvijas laika.

BBC ziņo, ka sporta pasākuma sagatavošana Krievijai izmaksājusi summu, kas līdzvērtīga 36 miljardiem eiro (25 miljardiem latu). Tas nozīmē, ka kaimiņvalsts būs sarīkojusi visu laiku dārgākās olimpiskās spēles.

Valstis, kuru sportistiem prognozē vislielāko medaļu birumu, ir Kanāda, Norvēģija un Amerikas Savienotās Valstis.

Krievija uzņems pirmās olimpiskās spēles kopš daļēji boikotētās 1980.gada Maskavas olimpiādes. Paredzams, ka pēc visaugstākā kaluma medaļām īpaši tieksies arī spēļu saimnieki.

Jo vairāk tādēļ, ka 11.vieta valstu konkurencē iepriekšējās Ziemas Olimpiskajās spēlēs Vankūverā Krievijā uzskatīta par ļoti vāju sasniegumu.

Katrā disciplīnā gaidāma bezkompromisu cīņa, tādēļ BNN vēl veiksmi un cīņas sparu Latvijas sportistiem un aizraujošu spēļu vērošanu visiem sporta līdzjutējiem.


Написать комментарий