Aukstums padara cilvēkus resnākus 1

foto: neoglavnom.com
foto: neoglavnom.com

Ziemeļu iedzīvotājiem ir aptaukošanās aukstā klimata dēļ. Pie šāda secinājuma nonāca Lielbritānijas speciālisti. Aptaukošanās veicina dažādu zarnu baktēriju, tādu kā Firmicutes, kā arī Bacteroidetes attīstību. Jāatzīmē, ka cilvēkiem ar aptaukošanos ir vairāk pirmā veida baktēriju.

Pēc 1000 dažādu valstu iedzīvotāju izmeklēšanas speciālisti spēja noteikt, ka cilvēkiem, kuri dzīvo tālāk no ekvatora, ir vairāk Firmicutes baktēriju.
„Mēs spējām noteikt, ka cilvēkiem, kuri dzīvo aukstajos reģionos, aptaukošanos galvenokārt rada tieši zarnu mikroorganismi, kas liecina par to, ka „veselīga mikroflora” atšķiras atkarībā no reģiona”, saka viens no pētniekiem.

Visdrīzāk tieši šādi funkcionē dabīgais aizsargmehānisms. Ķermenis adaptējas aukstuma apstākļos, palielinot ķermeņa masu. Tādēļ zarnu baktēriju attiecība atšķiras atkarībā no tā, kur dzīvo cilvēks, – vēsta glob-news.ru.

Turklāt izrādās, ja cilvēkiem ar lieko svaru nosaka to vai citu diētu, tad samazinās Firmicutes baktēriju koncentrācija, tomēr šajā gadījumā Bacteroidetes baktēriju skaits pieaug, samazinoties ķermeņa svaram. Visdrīzāk Firmicutes veicina efektīvāku enerģijas ieguvi. Tā ir organismu pamatīpatnība, kuri dzīvo aukstā klimatā.

Pirms tam ASV speciālisti noskaidroja, ka grauzējiem, kuriem ir nosliece uz aptaukošanos, organismā ir vairāk Firmicutes baktēriju. Turklāt pelēm, kurām sākumā nebija zarnu baktēriju, svars palielinājās, ievadot Firmicutes baktērijas.


Написать комментарий

ASV - aukstākā valsts pasaulē.