Sudraba Latvijas politiķiem pārmet izpatikšanu Eiropas Savienībai

foto: lvportals.lv
foto: lvportals.lv

Bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba uzskata, ka Latvija pārāk daudz izpatīk Eiropas Savienībai, nedomājot par savām interesēm, to viņa otrdien vakarā sacīja Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1".

 Jautāta par pārāk aktīvo komunikāciju ar krievu aktīvistiem un dalību viņu rīkotajos pasākumos, Sudraba sacīja, ka cilvēki Latvijā pārāk baidās no savām kaimiņvalstīm. Viņa sacīja, ka piedalīšanās ar Krieviju saistītu organizāciju pasākumos vēl nenozīmē, ka viņa tur paustajam piekrīt.

Taču tajā pašā laikā Sudraba raidījumā sacīja, ka Latvija pārāk daudz izpatīk Eiropas Savienībai, nedomājot par savām interesēm.
Jāatgādina, ka iepriekš Sudraba Latvijas Radio izteicās, ka iebilst pret Latvijas pievienošanos eirozonai. Nauda ir kā asinsrite, un, atsakoties no nacionālās valūtas, tiek zaudēta valstiskā identitāte, tā iepriekš sacīja Sudraba, norādot, ja būtu iespēja, tad balsotu pret eiro ieviešanu Latvijā.

Sudraba janvārī dibinājusi biedrību tautas kustība "No sirds Latvijai", bet vēlāk plānots dibināt arī partiju. Biedrībā ir divas amatpersonas - Sudraba un Diāna Novicka. Sudraba esot aicinājusi savam domubiedru pulkam pievienoties līdzšinējo Satversmes tiesas priekšsēdētāju Gunāru Kūtri.


Написать комментарий